Η Pink θα πληρώσει το πρόστιμο για ακατάλληλη ενδυμασία της Νορβηγικής Ομάδας Χάντμπολ Γυναικών

i-pink-protithetai-na-plirosei-to-prostimo-pou-elabe-i-norbigiki-omada-xantmpol-gunaikon-norbigiki-omada-xantmpol-gunaikon
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

«Στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο λόγω σεξισμού», έγραψε η Pink στο Twitter μετά την επιβολή προστίμου στην ομάδα επειδή αγωνίστηκε με σορτς αντί για τα υποχρεωτικά μπικίνι.

Η Pink δείχνει την υποστήριξή της στη νορβηγική ομάδα χάντμπολ γυναικών, αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο για το ντύσιμό  τους.

Ο τρεις φορές νικήτρια Grammy Award προσφέρθηκε να πληρώσει το 1.765,28 $ πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ στην ομάδα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είπε ότι οι γυναίκες αγωνίστηκαν με «ακατάλληλη ενδυμασία», όταν επέλεξαν σορτς αντί για τα υποχρεωτικά μπικίνι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Μπιτς.

«Είμαι ΠΟΛΥ υπερήφανη για τη νορβηγική ομάδα χάντμπολ και για την διαμαρτυρία τους που προέκυψε από την ύπαρξη πολύ σεξιστικώ κανόνων σχετικά με τη στολή που πρέπει να φοράνε», έγραψε η Pink στο Twitter. «Στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο λόγω σεξισμού. Μπράβο σας, κυρίες μου. Θα χαρώ να πληρώσω το πρόστιμο για εσάς. Συνεχίστε».

Στη νορβηγική ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο την περασμένη εβδομάδα, επειδή φορούσε σορτς κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ισπανίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, η οποία αντιβαίνει στους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Σύμφωνα με το πρόστιμο, πρέπει να πληρώσουν 150 ευρώ ανά παίκτρια, για συνολικά 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τους κανόνες, «οι γυναίκες αθλήτριες πρέπει να φορούν μπικίνι...με στενή εφαρμογή και να σχηματίζει ανοδική γωνία προς την κορυφή του ποδιού. Το πλάτος του πρέπει να είναι το πολύ 10 εκατοστά.»

Η  παίκτρια Katinka Haltvik αποκάλυψε ότι η ομάδα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κάνει την αλλαγή στις στολές της. «Ήταν πολύ αυθόρμητο. Σκεφτήκαμε: «Ας το κάνουμε τώρα και μετά θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε η Haltvik. Την απόφασή τους υπερασπίστηκε η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Νορβηγίας (NHF), η οποία συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο για κάθε αθλήτρια.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτά τα κορίτσια που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ. Ύψωσαν τη φωνή τους και μας είπαν: αρκετά», έγραψε ο οργανισμός στο Instagram. «Είμαστε η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ και σας υποστηρίζουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τους διεθνείς κανονισμούς για την ενδυμασία, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίζουν φορώντας τα ρούχα με τα οποία νιώθουν άνετα».