H Shakira κατηγορείται για φοροδιαφυγή

h-shakira-katigoreitai-gia-forodiafugi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

'Oπως αναφέρεται σε δικαστικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ένας Ισπανός δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη η Κολομβιανή σούπερσταρ Shakira με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Ο δικαστής ολοκλήρωσε την προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Shakira δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος, κατά την τριετία 2012-14. Η έρευνα αυτή αποτελεί το προκαταρκτικό στάδιο και ακολουθεί ο προσδιορισμός της δικασίμου.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια ζούσε στην Καταλονία  εκείνη την εποχή. Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στην Ισπανία μέχρι το 2015 και επιβεβαιώνουν ότι έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε με mail, αναφέρθηκε ότι το δικαστικό έγγραφο ήταν «ένα αναμενόμενο βήμα στη διαδικασία» και ότι οι νομικοί σύμβουλοι της τραγουδίστριας «παραμένουν αισιόδοξοι και συνεργάζονται πλήρως με τις δικαστικές αρχές» αλλά δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σχολιασμό για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: www.amna.gr