Η πιανίστρια Chloe Flower «αγκαλιάζει» αυτό που την κάνει μοναδική

i-pianistria-chloe-flower-agkaliazei-auto-pou-tin-kanei-monadiki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

«Το άλμπουμ μου είναι σαν μια πρόσκληση του να με γνωρίσεετε, γι 'αυτό το ονόμασα Chloe Flower», λέει η Chloe Flower.

Τη Chloe Flower τη θυμόμαστε από την παράσταση στα Grammy του 2019 με την Cardi B. Η 36χρονη επαγγελματίας πιανίστρια που κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, Chloe Flower, τον περασμένο μήνα, λέει ότι δημιούργησε ακούσια το δικό της είδος μουσικής αφού ποτέ δεν ένιωσε ότι «ταιριάζει στην παραδοσιακή κλασική μουσική».

«Δεν ταιριάζω στην παραδοσιακή κλασική μουσική, δεν ταιριάζω στην παραδοσιακή χορευτική ενόργανη μουσική και δεν ταιριάζω στην ποπ μουσική», λέει η Flower.

To «Chloe Flower» αποτελεί μείγμα κλασικής μουσικής, κλασικής σόλο μουσικής πιάνου, trap beats και cinematic.

«Το άλμπουμ μου είναι σαν μια πρόσκληση για να με γνωρίσετε», λέει η Flower, η οποία προσθέτει ότι προσπαθεί επίσης να αποδείξει ότι η κλασική μουσική δεν είναι μόνο μουσική υπόκρουση ή κάτι για να κοιμηθείς.

«Μπορεί να είναι διασκεδαστική. Μπορείτε να ασκηθείτε με αυτή. Μπορείτε να τη βιώσετε με τον ίδιο τρόπο που βιώνετε την ποπ μουσική με στίχους. Είναι εξίσου όμορφη και εξίσου βαθιά και εξίσου καινοτόμα», λέει η μουσικός.

Εκτός από τις μουσικές της προσπάθειες, η Flower χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα της για να υποστηρίξει προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης στα σχολεία και για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, κάτι που συνειδητοποίησε ότι συμβαδίζει με τη δουλειά της.

«Συνειδητοποίησα ότι η μουσική εκπαίδευση είναι ένα εργαλείο πρόληψης κατά της εμπορίας ανθρώπων. Όταν αρχίσετε να εξετάζετε όλους τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εισέρχονται στον κόσμο της εμπορίας ανθρώπων, είτε από την πλευρά της ζήτησης, είτε της προσφοράς, βλέπετε λόγους, όπως η έλλειψη ταυτότητας, η έλλειψη κοινότητας, η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η έλλειψη αξιοπρέπειας και η φτώχεια», λέει η Flower.

Όσο για τη σχέση της με την Cardi B αν και έχει χάσει την επαφή μαζί της, δηλώνει ότι «σίγουρα θέλει να συνεργαστεί ξανά μαζί της».