«Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες»: Μια έκθεση για την περιβαλλοντική κρίση

dimitris-kapetanou

Δημήτρης Καπετάνου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μια έκθεση περιβαλλοντικού προσανατολισμού στην Chili Art Gallery.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο και εγκαταστάσεις. Κατά μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών-μελών της συλλογικότητας με ανεξάρτητους εικαστικούς δημιουργούς, που εργάστηκαν με τον συντονισμό του Επιμελητή Πάρη Καπράλου περισσότερο από έναν χρόνο. Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει μέσα από τα έργα του τη δική του οπτική και το στίγμα που θεωρεί σημαντικότερο. Ολιστικά, ο στόχος των καλλιτεχνών είναι να συμβάλουν στον αναστοχασμό των αξιών και των καθημερινών πρακτικών μας, που θα οδηγήσουν σε ένα συμβιωτικό μοντέλο ύπαρξης στην ανθρώπινη κοινωνία. Το project κι η έκθεση εντάσσονται στη διαρκή πρωτοβουλία Artists4Art.

 Λίνα Ριζκάλα

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Σπύρος Ρωμάνος, Ελένη Τσοτσορού, Φώτης Κλογέρης (υπογραφή: Foti Kllogjeri), Διονυσία Αγγελοπούλου (Weaverbird Project), Μυρτώ Τζάκη, Λίνα Ριζκάλα, Τάσος Αλεξανδρόπουλος, Μαρία Σταμάτη, Βερόνικα Κωνσταντίνου, Αθανασία Τσάτσου, Δημήτρης Καπετάνου, Αλέξανδρος Καπετάνου, Σοφία Παπαθανάση.

 Ελένη Τσοτσορού

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρες 15:00 - 22:00). Δεν θα λάβει χώρα τυπική τελετή εγκαινίων για λόγους αποφυγής συνωστισμού ενώ ο χώρος τέχνης θα τηρήσει όλα  τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας που επιβάλει η Πολιτεία. Η αίθουσα μπορεί να δεχτεί μέχρι 7 επισκέπτες συγχρόνως. Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται από τον επιμελητή, και κάποιους από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται διαφορετικές ώρες ο καθένας τη μέρα της εκκίνησής της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Βερόνικα Κωνσταντίνου

Μέρες/Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 - 18.00, Πέμπτη 10.30 – 20.00, Σάββατο 11:00 - 15.00.  Δευτέρα και Κυριακή κλειστά.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά μέσω της ARTgrID κατά τις ημερομηνίες Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Αθανασία Τσάτσου

Info
Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα