Τι θα διαβάσουμε το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

biblia-metaixmio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μέρος από το εκδοτικό πρόγραμμα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2021 των εκδόσεων για ένα γεμάτο -αναγνωστικά- φθινόπωρο.

Ο Άρχοντας της Ζήλιας, Jo Nesbo
Ιστορίες γεμάτες απληστία, αδίστακτους έρωτες και σκοτεινά μυστικά. Το μοναδικό χάρισμα του Nesbo να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να δίνει απρόβλεπτη τροπή στις ιστορίες του καθιστά αυτή τη συλλογή πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του αστυνομικού.

Τόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτι, Raymond Carver

Συγκεντρωτικός τόμος στον οποίο περιλαμβάνονται τρεις συλλογές του μεγάλου αμερικανού διηγηματογράφου: 1. Αρχάριοι, 2. Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ;, 3. Καθεδρικός ναός.

England, England, Julian Barnes

Υποψήφιο για το βραβείο Booker το 1998 το βιβλίο England, England του Julian Barnes είναι ένα από τα πιο ευφυή και απολαυστικά μυθιστορήματα της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας.

Ανθρώπινη δουλεία, Somerset Maugham

Το αριστούργημα του Somerset Maugham· ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί στην αγγλική γλώσσα.

Το ημερολόγιο ενός κλέφτη, Jean Genet

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μαύρου Πρίγκιπα των Γραμμάτων της Γαλλίας, Jean Genet.

Οι φαροφύλακες, Emma Stonex

Μια ιστορία για την απομόνωση και την εμμονή, την κλειστοφοβία και τη βαναυσότητα, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση – και για το φως που πρέπει να μείνει αναμμένο όταν όλα τα άλλα τα καταπίνει το σκοτάδι… Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

Τι σημαίνει να είσαι άντρας, Nicole Krauss

Σε ένα από τα πιο δυνατά έργα της, η Nicole Krauss βουτάει ατρόμητη στη μάχη της κατανόησης του τι σημαίνει να είσαι άντρας και τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, και τις εντάσεις που γεννιούνται απ’ αυτό – εντάσεις που υπάρχουν από τις απαρχές του χρόνου. Η πρώτη συλλογή διηγημάτων από τη συγγραφέα που οι New York Times έχουν αποκαλέσει «μια από τις σημαντικότερες μυθιστοριογράφους της Αμερικής».

Utopia avenue, David Mitchell

Ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της μουσικής να υπερβαίνει τους διαχωρισμούς, να ορίζει τις εποχές και να συνεπαίρνει τις ψυχές.

Τα χρόνια, Annie Ernaux

Ίσως το σημαντικότερο βιβλίο της Annie Ernaux – μια «συλλογική αυτοβιογραφία» που καταγράφει το πέρασμα του χρόνου, στη συμβολή του autofiction με την κοινωνιολογία.

Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή, Βασίλης Γκουρογιάννης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2010 του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα για τον αγνοημένο πόλεμο της Κύπρου αλλά και για κάθε πόλεμο.

Πανδαιμόνιο, Κώστας Ακρίβος

Στις 16 Απριλίου 2004 οι καλόγεροι σε μια μονή στο Άγιον Όρος ανακαλύπτουν έντρομοι μέσα σε κελί ένα πτώμα. Ερωτικό σκάνδαλο; Εθνικό σχέδιο; Δάκτυλος του σατανά; Ή μήπως κάτι που ξεπερνάει κι αυτή ακόμα τη φαντασία του συγγραφέα;

Χωρίς πυξίδα, Χριστίνα Πουλίδου

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις σε ταραγμένους καιρούς.

Μπλε ήλιος, Διονύσης Μαρίνος

Ένα μυθιστόρημα για τις σύγχρονες σχέσεις, την ελπίδα, την ανθρώπινη ζεστασιά και εν τέλει αυτό που όλοι ψάχνουμε, την αγάπη.

VOR Πέρα από τον νόμο, Σοφία Νικολαΐδου

Η εγκληματική οργάνωση Vory V Zakone αποφασίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί η Ασφάλεια της πόλης να βγει από τον λαβύρινθο και να αντιμετωπίσει το τέρας;