Για παιδική μαστροπεία και κακοποίηση κατηγορείται ο Afrika Bambaataa

bambaataa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο μουσικός της hip-hop μουσικής αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες για sex trafficking και σεξουαλική κακοποίηση, για το διάστημα 1991-1995

Ο Afrika Bambaataa κατηγορείται για παιδική μαστροπεία από τον άνδρα που ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα του όταν ήταν 12 ετών. Η μήνυση έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει μια σειρά από βαριές καταγγελίες, περιλαμβανομένης της επίθεσης. 

Σύμφωνα με τη μήνυση, το τότε ανήλικο αγόρι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και υπήρξε θύμα σεξουαλικής εμπορίας του Bambaataa επί μια τετραετία. Σύμφωνα με έγγραφα που έχει το δικαστήριο στη διάθεσή του, τόσο ο κατήγορος όσο και ο καλλιτένχης ζούσαν στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών εκείνη την εποχή. 

Ο μηνυτής αναφέρει πως όταν ήταν 12 χρόνων, ο Bambaataa του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο του διαμερίσματός του. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο μουσικός έκανε σχόλια «για το μυώδες σώμα» του τότε ανήλικου αγοριου, ενώ τον άγγιζε σε διάφορα, ιδιαίτερα μέρη του σώματός του. Επιπλέον, τον ενθάρρυνε σε αμοιβαίο αυνανισμό, ενώ παρακολουθούσαν ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Αργότερα, «προχώρησε και σε πράξεις σοδομισμού».