Andrea Bocelli, Elton John, Billie Eilish, Metallica και πολλοί άλλοι σε παγκόσμια συναυλία για τον πλανήτη

global-citizen-live
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μια μακρά σειρά καλλιτεχνών θα μετάσχουν στις συναυλίες που θα δοθούν για τον πλανήτη στις 25 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Citizen.

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός πρόκειται να συντελεστεί στις 25 Σεπτεμβριού και αφορά όλους, όχι μόνο επειδή συμμετέχουν τεράστια ονόματα της μουσικής όπως οι Green Day από το Λος Άντζελες, ο Rickie Martin από το Λας Βέγκας, η Lorde από τη Νέα Υόρκη και πολλλοί ακόμη, αλλά γιατί οι συμμετέχοντες στέλνουν παγκοσμίως το επιτακτικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και γίνονται η φωνή των αυτοχθόνων από τα βάθη του Αμαζονίου.

Μέσω αυτού του μεγάλου μουσικού γεγονότος που διοργανώνεται σε όλον τον κόσμο υπό τον τίτλο «Global Citizen Live» (GCL), οι καλλιτέχνες θα καλέσουν «τις κυβερνήσεις, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους φιλανθρωπικούς φορείς να συνεργαστούν για να υπερασπιστούν τον πλανήτη και να νικήσουν την φτώχεια, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στις πιο επείγουσες απειλές», διευκρινίζουν οι διοργανωτές. Στο στόχαστρο της προσπάθειας αυτής βρίσκεται επίσης «η κλιματική αλλαγή, η ισότητα στο θέμα των εμβολίων και η πείνα».

Τα πρώτα ονόματα της αφίσας είχαν ήδη αποκαλυφθεί κατά τους προηγούμενους μήνες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Coldplay και η Billie Eilish στη Νέα Υόρκη, ο Ed Sheeran και ο Elton John στο Παρίσι, ο Stevie Wonder στο Λος Άντζελες, η Kylie Minogue και οι Måneskin, οι νικητές της φετινής Eurovision, στο Λονδίνο και πολλοί ακόμη. Το Γιοχάνεσμπουργκ, η Μαδρίτη, το Μπουένος Άιρες, το Ρίο, το Λάγκος, το Σίδνεϊ, το Μουμπάι βρίσκονται μεταξύ των πόλεων στις οποίες θα δοθούν συναυλίες στο πλαίσιο του μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος.

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται για 24 ώρες παντού στον κόσμο από τα Apple Music, Apple TV App, YouTube, Twitter, όπως και από διάφορα δίκτυα στον κόσμο (TF1/TMC στη Γαλλία, TV Azteca στο Μεξικό, BBC στη Βρετανία, ABC, ABC News Live, iHeartRadio, Hulu, The Roku Channel, FX και Time στις ΗΠΑ κλπ.).

Όλες οι πληροφορίες για το Global Citizen Live διατίθενται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (www.globalcitizen.org και @glblctzn στα Instagram, Tik Tok, Twitter και YouTube).