«Ο τίγρης, το κοράκι και ο Θεός» είναι το βιβλίο του Γιάννη Αγγελάκα

aggelakas
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Γιάννης Αγγελάκας

Συγχαρητήρια! Κάνατε μια εύστοχη επιλογή. Κρατάτε στα χέρια σας ένα όμορφο και οικονομικό ανάγνωσμα. Όμορφο γιατί το έγραψα ΕΓΩ και οικονομικό γιατί, χωρίς να το ξέρετε, κρατάτε στα χέρια σας όχι ένα, αλλά δύο βιβλία, το ένα μέσα στο άλλο.

Στο ένα θα γνωρίσετε δύο κατά φαντασίαν συγγραφείς, έναν κατά φαντασίαν Θεό και κάποιον Κόκκινο. Στο άλλο… Τι να σας πω για το άλλο; Ένα μόνο θα σας πω, ξεκινάει έτσι:

Η γέννηση, καμιά φορά, είναι θλιβερότερη και πιο δύσκολη από τον θάνατο, ειδικά αν γεννιέσαι φτωχός…

Φοβερό, ε!

Όπως και να ’χει, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το να αγοράζεις δύο βιβλία στην τιμή του ενός δεν είναι λίγο πράμα. Εύχομαι να σας αρέσουν και τα δύο ή, έστω, το ένα, ή και κανένα. Σας χαιρετώ από τον παράδεισο του συγγραφέα. Καλή ανάγνωση!

Ο Γιάννης Αγγελάκας

Ο Γιάννης Αγγελάκας γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη. Είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής. Έγινε γνωστός τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 με το ροκ συγκρότημα Τρύπες. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, συνέχισε μόνος ιδρύοντας το 2004 την alltogethernow, μια ανεξάρτητη ‒δισκογραφική κυρίως‒ εταιρεία, από την οποία κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα τους δίσκους του, συνεργασίες με αγαπημένους του μουσικούς, μουσικές που έγραψε για τον κινηματογράφο, σιντί-βιβλία με τραγούδια, στίχους και άλλα ελεύθερα κείμενα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν δύο βιβλία του: Ο Μεγάλος Μαθητής και ο Μικρός Δάσκαλος (2019) και Ο τίγρης, το κοράκι κι ο Θεός (2023).