Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο R. Kelly

rkelly
ΤΡΙΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ένοχος για εμπορία ανθρώπων με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτό αποφάνθηκε το δικαστήριο του Σικάγο όσον αφορά τον Αμερικανό τραγουδιστή, ο οποίος δήλωσε αθώος.

Ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος, μετά από τις κατηγορίες γυναικών και παιδιών για διάστημα δυο δεκαετιών. διά εδώ και δύο δεκαετίες. Η ποινή θα εκδοθεί στις 4 Μαΐου.

Συνολικά εννέα γυναίκες και δύο άνδρες κατέθεσαν στη δίκη περιγράφοντας την βία και τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους στην οποία τους υπέβαλε ο μουσικός. Αυτό που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία είναι ότι συνεργάτες και υπάλληλοι του R. Kelly τον διευκόλυναν στην γνωριμία με κορίτσια τα οποία κρατούσε σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. Τα ανάγκαζε να τρώνε ή να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε εκείνος και να τον αποκαλούν «μπαμπά». 

Σύμφωνα με το δικαστήριο, όλο το παραπάνω ισοδυναμεί με «εγκληματική οργάνωση».

Μολονότι οι συνήγοροι του δημοφιλούς μουσικού προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα θύματα ως εκμεταλλευτές της φήμης του R. Kelly και πως στόχο είχαν να επωφεληθούν από το κίνημα #MeToo, το δικαστήριο δεν πείσθηκε και προχώρησε στην απόδοση των κατηγοριών. 

Σε συνέντευξη Τύπου έξω από το δικαστήριο η εισαγγελέας είπε ότι η απόφαση αυτή επιθυμεί να στείλει το μήνυμα στους απανταχού ισχυρούς άνδρες: «Όσος χρόνος και αν περάσει, το μακρύ χέρι του νόμου θα σας προλάβει». 

Στο μεταξύ εκκρεμεί μια ακόμη σειρά κατηγοριών εις βάρος του μουσικού και αναμένεται να οριστούν νέες ημερομηνίες.