Αλέξανδρος Ιόλας: Νέα ιστοσελίδα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συλλέκτη

iolas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Σχεδιασμένη με απόλυτο σεβασμό στην εμβληματική προσωπικότητα του Αλέξανδρου Ιόλα, η νέα ιστοσελίδα www.iolasofficial.com που δημιούργησε η ανιψιά του, η Κλινική Ψυχολόγος και συγγραφέας Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα, δίνει την ιδανική αφορμή για περιήγηση στη ζωή και το σπουδαίο έργο του μεγάλου συλλέκτη.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα ανανεώνεται σταδιακά και αποτελείται από σημαντικά ντοκουμέντα, μεταξύ αυτών σπάνιες φωτογραφίες, βίντεο από εκπομπές, τίτλους βιβλίων που αναφέρονται στον συλλέκτη, το χρονολόγιο των εκθέσεων που διοργάνωσε, λίστα με Μουσεία και Συλλογές που συνδέθηκαν μαζί του, αλλά και ένα blog που θα υποδέχεται ενδιαφέροντα κείμενα.

Κάθε «κλικ» στην ιστοσελίδα συνοδεύεται από τη μουσική του Ενρίκο Καρούζο, αγαπημένου συνθέτη του Αλέξανδρου Ιόλα, αλλά και από τη μουσική που έγραψε ο συνθέτης Γιάννης Κονσολάκης για τις ανάγκες της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου της Ελένης Κουτσούδη-Ιόλα, με τίτλο «Ο θείος μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΛΑΣ – Ο άνθρωπος πίσω από τον Μύθο» (Εκδόσεις Μίνωας, 2021).

Σε συνέχεια μάλιστα της συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου αλλά και του ντοκιμαντέρ  «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και το Χρόνο» (2017, Σκηνοθεσία: Θάνος Αγγελής), στόχος της ιστοσελίδας www.iolasofficial.com είναι να παρουσιάσει με τεκμηριωμένο και αντικειμενικό τρόπο τη ζωή, την  προσφορά και την πολυσχιδή προσωπικότητα του εμβληματικού συλλέκτη, καταρρίπτοντας μύθους, φήμες και ανακρίβειες.

Η ίδια η κ. Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα δήλωσε σχετικά: «Με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.iolasofficial.com φέρνω σε πέρας την υπόσχεση που είχα δώσει κάποτε, ν’ αφηγηθώ με εμπεριστατωμένο τρόπο την ιστορία του θείου μου, όπως τον έζησα. Το ταξίδι αυτό, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ του Θάνου Αγγελή και συνεχίστηκε με τη συγγραφή του βιβλίου μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ολοκληρώνεται, πλέον, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που δημιουργούμε μια ψηφιακή πλατφόρμα αποκλειστικά αφιερωμένη στο έργο του Αλέξανδρου Ιόλα, η οποία είναι προσβάσιμη απ’ όλους».

Μαζί με το αντίστοιχο προφίλ που δημιουργήθηκε στο Instagram, @alexandros.iolas.official, η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να μυήσει το κοινό του διαδικτύου στην προσωπικότητα και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα, αλλά και στο έργο των σημαντικών καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του.

Λίγα λόγια για την Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα

Η Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα, ανιψιά του Αλέξανδρου Ιόλα, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εξειδικεύτηκε στην Οικογενειακή Θεραπεία και ίδρυσε το Θεραπευτικό Εργαστήρι Οικογενειακών Σχέσεων, στο οποίο πρωτοστάτησε για 25 χρόνια. Την ενδιέφερε ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό κομμάτι και διεξήγαγε Κλινικά Προγράμματα Συστημικής Προσέγγισης καθώς και Αξιολογήσεις Προσωπικότητας σε φοιτητές ψυχολογίας. Μέχρι σήμερα αφιερώνει τον χρόνο της στην εποπτεία ψυχοθεραπευτών.
Από το 2018 ασχολείται και με τη συγγραφή. Το βιβλίο «Ο θείος μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΛΑΣ – Ο άνθρωπος πίσω από τον Μύθο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας».