4 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κάκτος

kaktos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2023

Οι εκδόσεις Κάκτος ανοίγουν ένα νέο κύκλο και τα παρακάτω αναγνώσματα σε καλούν να τον ανακαλύψεις.

Πόσο δίκιο έχεις της Νεφέλη Μεγκ

Ένας καθημερινός νομικός οδηγός για αρχάριους

Το βιβλίο προλογίζει ο Άρης Δημοκίδης

Εκεί που περπατάς αμέριμνος στη Βεΐκου, πέφτεις πάνω σε έναν πόλισμαν που σου ζητά την ταυτότητά σου. Κατ’ αρχάς, μη βρίσεις (απέξω σου˙ βρίσε όσο θες από μέσα σου), διατήρησε την ψυχραιμία σου, γιατί δικαιούνται να το κάνουν. Εσύ, όμως, τι δικαιούσαι να κάνεις; Πώς θα βρεις, άραγε, το δίκιο σου;

Μη φοβάσαι άλλο, παιδικέ μου φίλε, διότι η λύση στον νομικό αναλφαβητισμό είναι πλέον εδώ! Το Πόσο δίκαιο έχεις είναι ο απόλυτος οδηγός για την απομυθοποίηση του κόσμου των νόμων και των νομικών συστημάτων. Καθημερινά νομικά ζητήματα και νομικές έννοιες παρουσιάζονται και αποσαφηνίζονται με απλά παραδείγματα και μπόλικη δόση χιούμορ.

Αυτό το βιβλίο είναι ο τέλειος σύντροφος για όποιον θέλει να περιηγηθεί εύκολα στην πολυπλοκότητα του νομικού κόσμου. Είτε είσαι μπίζνεσμαν, είτε φοιτητής, είτε απλά κάποιος που θέλει να ενημερώνεται, το Πόσο δίκαιο έχεις είναι ο γυμναστής των νομικών μυών σου, που θα απελευθερώσει τη νομική ιδιοφυΐα μέσα σου, παιδικέ μου φίλε.

Ένας οδηγός πλεύσης στο ελληνικό νομικό σύστημα για όλους, από τη Νεφέλη Μεγκ,

δημιουργό του podcast Μπούκλα 99, με περισσότερες από 1.000.000 ακροάσεις.

Η Νεφέλη Mεγκ γεννήθηκε το 1997 στην πόλη των νερών, την Έδεσσα. Στις πανελλαδικές εξετάσεις αρίστευσε και, ενώ η επιθυμία της ήταν να σπουδάσει κινηματογράφο, έκανε το χατίρι των γονιών της και επέλεξε τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2020 με άριστα και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου, ωστόσο αποφάσισε να τα αφήσει όλα στην άκρη και να ασχοληθεί με την κωμωδία και το YouΤube. Μέσα από τα βίντεο και τα Instagram posts ενημερώνει και αναλύει με απλό, κατανοητό αλλά και κωμικό τρόπο καθημερινά νομικά ζητήματα. Η πρωτοτυπία της να εκλαϊκεύσει τη νομική και να την κάνει προσιτή και ευχάριστη στο ευρύ κοινό έφερε γρήγορα την επιτυχία και συνεπώς την αναγνωρισιμότητα. Το βιβλίο Ποσό δίκαιο έχεις είναι το πρώτο που εκδίδει, και ακολουθεί τον πρωτότυπο τρόπο να μας μιλάει για δύσκολους νομικούς όρους κάνοντάς το ανάλαφρα και ευχάριστα για τον αναγνώστη.

365 ανάσες/Μικρά καθημερινά βήματα για καλύτερη ζωή της Ιφιγένειας Μπάκα

Ένα planner για να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα, να απολαμβάνεις ευεξία και να οργανώνεις την καθημερινότητά σου χωρίς να ξεχνάς όλα όσα σε εμπνέουν!

Από τη δημιουργό του Breath Pilates, Ιφιγένεια Μπάκα.

Η συνέπεια ισοδυναμεί με τη νίκη. Αυτή είναι η προσωπική μου φιλοσοφία και με αυτήν πορεύομαι από παιδί για να κατακτήσω τα όνειρά μου στη ζωή και τη δουλειά.

Αυτός λοιπόν ο οδηγός συνέπειας είναι ένα πολύ χρήσιμο manual για να οργανώσετε τα πάντα μέσα στην καθημερινότητά σας εύκολα, μεθοδικά και κυρίως με αποτέλεσμα.

Τον έχω δημιουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε, ακολουθώντας τον, στο τέλος της ημέρας, θα εξασφαλίσετε χρόνο και ενέργεια για τα πιο σημαντικά: μια αγκαλιά με το παιδί σας ή μια χαλαρή βόλτα με τον σκύλο σας στο πάρκο.

Ακολούθησε κι εσύ 365 απλά καθημερινά βήματα για να βελτιώσεις την υγεία, το σώμα και την ψυχολογία σου ΚΑΙ να πετύχεις με οργάνωση και συνέπεια όλα όσα επιθυμείς! Κάθε ημέρα ένα σύντομο κείμενο για να σε εμπνεύσει, ένας στόχος, μια μικρή υπενθύμιση ώστε να δημιουργήσεις τις συνήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο...

Η Ιφιγένεια Μπάκα είναι pilates instructor, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα της Μαρκέλλας και λίαν συντόμως ξανά μαμά. Έχει υπάρξει επαγγελματίας αθλήτρια του handball και στη συνέχεια αποφοίτησε από σχολή Φυσικοθεραπείας για να γίνει μετά από λίγα χρόνια ιδιοκτήτρια - εμπνεύστρια των Breath Pilates, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τρεις χώρους στην Αθήνα. Αγαπά ιδιαίτερα τη γυμναστική, τους θετικούς ανθρώπους, τα mind challenges και αναζητά συνεχώς ενέργεια και έμπνευση για να δώσει το καλύτερο motivation στους μαθητές της.
Πιστεύει ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν τα πάντα και προσπαθεί να το κάνει πράξη μέσα από τη ζωή της. Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται καλύτερα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Instagram αλλά και του καναλιού της στο Youtube – και τα δύο είναι διαθέσιμα με την ονομασία Breath Pilates by Ifigenia Baka. Το ξυπνητήρι της χτυπά καθημερινά στις 6, γιατί πολύ απλά τα όνειρα θέλουν δουλειά και αφοσίωση για να τα κατακτήσεις.

Η τσαούσα της Ελένης Κιουσέ

Όταν ήμουν μικρή, αγαπούσα όλο τον κόσμο. Λάτρευα τη γιαγιά μου, τον κοκορίκο μου τον Μανωλάκη, τον Αντρίκο. Το «αγαπώ» μου χωρούσε μέσα κόσμο και κοσμάκη.

Ακόμα και τους γονείς και την αδελφή μου αγαπούσα, άλλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκα. Είχα τόση ανάγκη να τους δικαιολογώ για τη σκληρότητα και την αδιαφορία τους, που πάντα έβρισκα λόγους να το κάνω. Τα βράδια που ξάπλωνα, όταν έκανα την προσευχή μου, παρακαλούσα τον Θεό να δουν μέσα μου κάτι που θα τους έκανε να με αγαπήσουν κι αυτοί.

Μετά τα απανωτά στραπάτσα που έφαγα, το «ω» μου δεν άντεξε. Άρχισε σιγά-σιγά να κλείνει τις γοητευτικές του καμπύλες και να πνίγει μέσα του όσα του είχα χώσει. Ώσπου κατάντησε να γίνει «ο». Και τα «αγαπώ» μου μεταμορφώθηκαν σε ανορθόγραφα και άχαρα «αγαπό».

Πόσοι άνθρωποι να χωρέσουν μέσα σ’ ένα μικρό «ο»; Στρυμώχτηκαν κι έσκασαν. Έτσι λοιπόν, το «ο» μου τώρα πια χωράει μία και μοναδική αγάπη.

Την αγάπη που νιώθω για μένα…

Η Ελένη Κιουσέ γεννήθηκε ξημερώματα 29ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Δίσεκτο έτος και δίσεκτη μέρα. Από μικρή αγαπούσε το γράψιμο – από ημερολόγια, λευκώματα, συνθήματα σε τοίχους, ραβασάκια, μέχρι εκθέσεις και άρθρα σε διάφορα σάιτ. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας-διόρθωσης, και ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ηλικία των σαράντα νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που αποτέλεσε ένα επιπλέον έναυσμα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γράψει το δικό της βιβλίο. Η Τσαούσα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Για όλα υπάρχει ένας μύθος του Κωνσταντίνου Λουκόπουλο, δημιουργό του καναλιού The Mythologist

Πώς γίνεται ολόκληρος θεός του πολέμου να είναι δειλός; Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η εκδίκηση μιας απατημένης θεάς που ψάχνει να ξεσπάσει; Πόσο κακό είναι ικανή να κάνει μια μητέρα που αναζητά τη χαμένη της κόρη; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβει ένα διάσημο τέρας που, μέχρι να τιμωρηθεί σκληρά και άδικα, ήταν μια κοπέλα ξακουστή για την ομορφιά της; Τι ανάγκασε τους πανίσχυρους θεούς του Ολύμπου να εγκαταλείψουν το παλάτι τους φοβούμενοι για τη ζωή τους;

Αν νομίζετε ότι οι αρχαίοι μύθοι ανήκουν στο παρελθόν, κάνετε λάθος.

Η ελληνική μυθολογία μπορεί να είναι αρχαία, αλλά είναι πάντα επίκαιρη και βρίσκεται παντού γύρω μας. Δεν με πιστεύετε; Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρελαύνουν περισσότεροι από τριάντα αρχαίοι μύθοι για κάθε σημαντική πτυχή της ζωής μας. Πριν ο πόλεμος, το μίσος, η εκδίκηση, ο πλούτος, η φιλία ή ο θάνατος παιδέψουν εμάς, είχαν απασχολήσει τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι κατέγραψαν τις σκέψεις τους μέσα στους μύθους, που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.

Ύστερα από 1.000.000 ώρες προβολών στο YouTube και τη μεγαλύτερη παρέα μυθολογίας και αρχαιολογίας του ελληνικού διαδικτύου με πάνω από 125.000 ακόλουθους, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας υπόσχεται να σας πείσει ότι, όπου και να κοιτάξετε, θα δείτε τα απομεινάρια μιας πανάρχαιας ιστορίας και ότι… για όλα υπάρχει ένας μύθος!

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλασική Αρχαιολογία.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την πρώιμη αρχαία ελληνική γλυπτική και την ελληνική μυθολογία και θρησκεία, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια.

Από το 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του διαδικτυακού project «The Mythologist» που έχει ως στόχο την επικοινωνία της μυθολογίας και της αρχαιολογίας στο ευρύ κοινό.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, το κανάλι του στο YouTube, με περισσότερα από 170 βίντεο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας και αρχαιολογίας, μετρά πάνω από 125.000 ακόλουθους όλων των ηλικιών.