Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

olumpiako-mouseio-athinas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2023

Με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, που μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη γέννησή τους στην Αρχαία Ολυμπία, έως και τις σύγχρονες μεγαλοπρεπείς διοργανώσεις και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Η έκθεση του Μουσείου πλαισιώνεται από προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αναβιώσουν ένδοξες στιγμές του Αθλητισμού που έγραψαν ιστορία στην χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές και έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους.

Για να μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, επισκεφτείτε τη σελίδα του.

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικά με τη LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Ο Όμιλος LAMDA Development διαδραματίζει κατεξοχήν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει επενδύσει στην ανάπτυξη οικιστικών κτιρίων και γραφείων κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και τις Μαρίνες στο Φλοίσβο και στο Ελληνικό. Η LAMDA Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά (την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου), η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.