Νέα βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον Χαρούκι Μουρακάμι

mourakami
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Νέα βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον διάσημο συγγραφέα, Χαρούκι Μουρακάμι από την Ιαπωνία, εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο Waseda.

O δημοφιλής, πολυδιαβασμένος συγγραφέας των «Νορβηγικό Δάσος» και «Ο Κάφκα στην ακτή» εκφράζει την ελπίδα η νέα βιβλιοθήκη να αποτελέσει κόμβο πολιτιστιμου που θα φέρει κοντά φοιτητές και νέους όχι μόνο στην Ιαπωνία και αλλά και από όλο τον κόσμο.

Σχεδιασμένη από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, η Βιβλιοθήκη Χαρούκι Μουρακάμι - που επίσημα ονομάζεται Waseda International House of Literature - είναι αφιερωμένη στο έργο του διάσημου μυθιστοριογράφου και διαθέτει 3.000 βιβλία του μεταφρασμένα σε 50 διαφορετικές γλώσσες, καθώς και ένα αρχείο που αποτελεί προσωπική δωρεά του συγγραφέα.

Ο 72χρονος Μουρακάμι είναι ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς της Ιαπωνίας, οι ιστορίες του οποίου για τον παραλογισμό και τη μοναξιά της σύγχρονης ζωής αποτελούν παγκόσμια best sellers.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει ένα αντίγραφο του μινιμαλιστικού χώρου εργασίας του, ένα καφέ, καθώς και ένα ραδιοφωνικό στούντιο.