Το Bohemian Rhapsody των Queen είχε άλλο τίτλο;

queen-bohemianrhapsody
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μία καινούρια πληροφορία που ρίχνει φως σε μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας των Queen και του σπουδαίου Freddie Mercury.

Σε όποια άλλη περίπτωση, αυτός ο τίτλος θα ήταν απλά παραπλανητικός ή θα περιείχε ασαφείς πληροφορίες για το κορυφαίο Βρετανικό συγκρότημα και για όσα γνωρίζουμε ήδη όσον αφορά ένα από τα καλύτερα τραγούδια του 20ού αιώνα. Εδώ όμως πρόκειται για πραγματικά καινούρια πληροφορία που ρίχνει φως σε μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας των Queen και του σπουδαίου Freddie Mercury.

Η εν λόγω πληροφορία έρχεται από την πιο στενή φίλη του Mercury, την Mary Austin. Κατά πολλούς υπήρξε ο απόλυτος έρωτας της ζωής του και το πρόσωπο για το οποίο έχει γράψει και αφιερώσει το τραγούδι Love Of My Life, από τον δίσκο A Night At The Opera του 1975, στον οποίο περιέχεται και το Bohemian Rhapsody. Η Austin έβγαλε σε δημοπρασία, μέσω του οίκου Sotheby's, περίπου 1500 αντικείμενα του Freddie με σκοπό να παρουσιαστούν σε διάφορες εκθέσεις, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 όπου και θα πουληθούν σε 6 δημοπρασίες, με τον οίκο να υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια λίρες.

Σε αυτή τη συλλογή λοιπόν βρίσκεται και ένα χαρτί το οποίο μάλλον χρησιμοποιήθηκε στο studio όπου γράφτηκε το A Night At The Opera και περιέχει προσχέδιο των στίχων του αγαπημένου τραγουδιού με τη λέξη Mongolian σβησμένη δίπλα από τη λέξη Rhapsody και, μάλλον αργότερα, την προσθήκη της λέξης Bohemian. Στο ίδιο χαρτί συναντάμε και παραλλαγές των στίχων του τραγουδιού, σημάδι ότι ο Mercury έγραψε και έσβησε αρκετές φορές τους στίχους, μέχρι να καταλήξει σε αυτούς που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει.

Η συλλογή με τα αντικείμενα του Mercury επίσης περιέχει τους χειρόγραφους πρόχειρους στίχους του We Are The Champions με τις μουσικές κλίμακες, τους πρώτους στίχους του Killer Queen και διάφορα άλλα προσωπικά του αντικείμενα όπως ρούχα ή αξεσουάρ.

Για να έχουμε μια εικόνα ως προς το ποσό που μπορεί να κοστολογηθεί το παραπάνω ντοκουμέντο, να θυμηθούμε πως το χειρόγραφο του All You Need Is Love των Beatles πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατ. δολαρίων το 2005, ενώ 5 χρόνια αργότερα, το χειρόγραφο του A Day In The Life, επίσης των Beatles, έφτασε στο ποσό των 1,20 εκατ. δολαρίων.

Βασίλης Σκουρτόπουλος