«Living in-between»: Η ομαδική έκθεση του T.A.F. έχει θέμα τη συμπόνια

yiannis-tyrovolas-living-in-between-exhibition-living-in-between-exhibition

Yiannis Tyrovolas

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Στα πλαίσια του Refugee Week Greece, το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την εικαστική έκθεση με τίτλο Living in-between κάτω από τη φετινή θεματική του φεστιβάλ που είναι η «συμπόνια».

Ένας συνδυασμός καλλιτεχνών που ασχολούνται με το προσφυγικό σε εικαστικό πλαίσιο αλλά και καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι προσφυγικό background, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του T.A.F. / the art foundation από την Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Refugee Week Greece είναι ένα φεστιβάλ υπό την καθοδήγηση της κοινότητας, το οποίο είναι πλήρως προσβάσιμο σε όλους.  Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία και τις αξίες της ισότητας και της διαφορετικότητας και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ισότητα ευκαιριών για τους διοργανωτές, τους οργανισμούς και το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις μας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να γιορτάσουμε την ποικιλόμορφη κοινότητά μας και να αναγνωρίσουμε την αξία της συμβολής κάθε ατόμου. Πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να υποστηρίζονται στην προσπάθειά τους να βρίσκουν μια πλατφόρμα έκφρασης και για το λόγο αυτό παράγουμε και προωθούμε παραστάσεις και εγκαταστάσεις για καλλιτέχνες της διασποράς, παρέχοντάς τους, τους απαραίτητους πόρους για να φέρουν την τέχνη τους σε ένα δεκτικό και υποστηρικτικό κοινό και προετοιμάζοντάς τους να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη σε άλλα μέρη του κόσμου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Κέντρου Συντονισμού για Θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και των προγραμμάτων ένταξης του Δήμου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, του Παιδικού Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών (UNICEF) στην Ελλάδα και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Επίσης, με την υποστήριξη της Legrand Greece.

Rahmat Ahmadi

9 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες συνομιλούν πολυμεσικά με το προσφυγικό στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα, την έννοια της αλληλοβοήθειας, την προσωπική τους ματιά στη συμπόνια, τη σκληρότητα του ξεριζωμού αλλά και την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής των προσφύγων.

Ξενιτιά, ανταλλαγή πληθυσμών, κοινότητες, θάλασσα, σύνορα

προσφυγή, φυγή

εκτοπισμός

παιδική ματιά

σπίτι που το κουβαλάς, άνθρωποι που τους κουβαλάς , κουβάλημα

ενδιαμεσότητα

προσωρινό σπίτι, επ’ αόριστον προσωρινό σπίτι, σπίτι

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο χώρο του T.A.F. /the art foundation, το Compass Films, ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για το προσφυγικό, αλλά και την προώθηση της συμπερίληψης μέσω της τέχνης.

Οι ταινίες και η αφήγηση ιστοριών έχουν μια αξιοσημείωτη δύναμη να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και να δημιουργούν ενσυναίσθηση μεταξύ ατόμων και κοινοτήτων. Έχουν την ικανότητα να υπερβαίνουν τα πολιτισμικά σύνορα, να συνδέουν τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο και να ρίχνουν φως στις εμπειρίες και τους αγώνες περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων. Αναγνωρίζοντας αυτό το δυναμικό το Refugee Week Greece, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, εμπλέκοντας άμεσα τις κοινότητες των μεταναστών. Με αυτόν τον τρόπο, το Compass Films στοχεύει να μοιραστεί ιστορίες συμπόνιας, ανθρωπιάς και δημιουργικότητας, προωθώντας έτσι την κατανόηση και την ένταξη, στα πλαίσια του Refugee Week Greece.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και τις άλλες δράσεις, εδώ.

Info
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 | 19.00
Διάρκεια: 19.06 – 25.06.23
Ώρες Λειτουργίας: 12.00-20.00
T.A.F. / the art foundation | Νορμανού 5, Μοναστηράκι