Πώς έμαθε η Gwen Stefani ότι πάσχει από δυσλεξία

gwen-stefani
ΤΡΙΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Η Gwen Stefani αποκάλυψε πως μόλις πρόσφατα έμαθε, μέσω των παιδιών της, κάτι νέο για τον εαυτό της: πως έχει δυσλεξία.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια εξήγησε λέγοντας: «Ένα πράγμα που ανακάλυψα μέσα από τα παιδιά μου είναι ότι έχω δυσλεξία. Νιώθω πως πολλά από τα προβλήματα που είχα ποτέ αλλά ακόμη και αποφάσεις που πήρα για τον εαυτό μου προκύπτουν από την δυσλεξία».

Η 51χρονη σταρ ανακάλεσε μάχες που χρειάστηκε να δώσει στο παρελθόν, όταν ήταν νεότερη, παραδεχόμενη: «Απέτυχα στο σχολείο. Ήμουν καλό κορίτσι. Δεν έκανα κακά πράγματα. Απλά μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να λειτουργήσω εντός του τετράγωνου κουτιού του σχολείου που όλοι υποτίθεται ότι κατανοούσαν.  Ο εγκέφαλός μου δεν δούλευε έτσι, ακόμη δεν το κάνει. Όμως δουλεύει με άλλους τρόπους». 

Τώρα που είναι η ίδια γονιός, όπως εξηγεί, παρατηρεί πώς τα παιδιά της, Kingston, 14, Zuma, 12, και Apollo, 6 , βασανίζονται με το διάβασμα και τους δίνει την ευκαιρία να επιτύχουν. «Έχουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Έχουν εκπληκτικούς δασκάλους και σχολεία και δεν χρειάζεται να ντρέπονται για αυτό. Κατανοούν πως ο εγκέφαλός τους λειτουργεί διαφορετικά. Όλων οι εγκέφαλοι το κάνουν», εξηγεί η νικήτρια Grammy αναφέροντας πως η ίδια, ακριβώς επειδή ζοριζόταν ακαδημαϊκά, αυτό είχε άσχημο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμησή της.