Release Athens: Μετράμε αντίστροφα για Madrugada

madrugada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Αυτή την Κυριακή 25/6, το Release Athens μας επιφυλάσσει Pink Vanity, Wet Leg, Baxter Dury με headliners τον Sivert Høyem και την παρέα του, κατευθείαν από τη Νορβηγία, σε μια βραδιά-φόρο τιμής στο alternative rock και τις αποχρώσεις του.

Σε διάφορα είδη της ροκ θα κινηθεί το Release Athens την Κυριακή 25/6, από indie rock και post-punk μέχρι britpop και alternative με αγαπημένους εκπροσώπους από Ελλάδα και εξωτερικό να ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη για μια μουσική βραδιά στο μέσο του καλοκαιριού που αναμένεται να δημιουργήσει μερικές από τις πιο έντονες φετινές συναυλιακές αναμνήσεις. Highlight οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Madrugada σε μια σχέση αμφίδρομη, αφού και οι ίδιοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το κοινό της Ελλάδας είναι από τα αγαπημένα τους. Η βραδιά, ωστόσο, θα κλιμακώνεται μέχρι να βγουν στη σκηνή, με ονόματα και ήχους που θα ξεσηκώσουν, θα δημιουργήσουν διάθεση και θα οδηγήσουν τη βραδιά στην απογείωσή της. Προτού τους δούμε και τους ακούσουμε όλους από κοντά, τους γνωρίζουμε λίγο καλύτερα, μέσα από τη μουσική τους πορεία.

Ρink Vanity 
Οι Pink Vanity είναι… οικογενειακή υπόθεση αφού πρόκειται για δυο αδέρφια, τους Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Κρομμύδα, που μετρούν 3 χρόνια παρουσίας στην indie-rock σκηνή της Ελλάδας. Με 4 singles και ένα EP στο παλμαρέ τους, με πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και στο Fuzz Club όπου άνοιξαν τους Balthazar, και με εκρηκτική διάθεση πάνω στο stage, οι Pink Vanity υπόσχονται ένταση και εκκεντρικότητα στη σκηνή του Release.

Pink Vanity – No Happy Ending

Wet Leg
Οι Rhian Teasdale και η Hester Chambers γνωρίστηκαν ως φοιτήτριες και έπειτα από 10 χρόνια φιλίας, το 2019 δημιούργησαν το indie-rock γκρουπ τους από το Isle of Wight της Βρετανίας, υπογράφοντας με την Domino Recording Company. Το ντεμπούτο single τους “Chaise Longue” ήρθε το 2021, ενώ το 2022 το ντεμπούτο άλμπουμ τους σκαρφάλωσε στο νούμερο ένα του UK Albums Chart, του ARIA Albums Chart της Αυστραλίας και του Irish Albums Chart. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η πρώτη τους περιοδεία έγινε sold-out, με τις βραβεύσεις να έρχονται η μία μετά την άλλη, μεταξύ των οποίων και δύο βραβεία Grammy (Best Alternative Album και Best Alternative Music Performance για το “Chaise Longue”). Στο Release Athens υπόσχονται να μας απογειώσουν με τα κιθαριστικά riffs και τη χορευτική τους διάθεση και να δικαιώσουν τον Harry Styles που τις έχει επιλέξει στην παγκόσμια περιοδεία του.

Wet.Leg - Chaise Longue

Βaxter Dury
Ο γιος του βρετανού τραγουδιστή, στιχουργού και ηθοποιού, Ian Dury, θα φέρει new wave, indie rock, alternative pop και post-disco ήχους στην Πλατεία Νερού, στην πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από τη σκιά του δημοφιλούς πατέρα του, έχτισε το δικό του προσωπικό groove ξεκινώντας το 2002 με το πρώτο του άλμπουμ “Len Parrot’s Memorial Lift” και συνεχίζοντας με 6 συνολικά studio άλμπουμ, ένα collaboration το 2018 (B.E.D. με τον Étienne de Crécy και την Delilah Holliday κι ένα compilation. Το 2017 με το “Prince of Tears” γνώρισε μεγάλη επιτυχία, το 2020 κυκλοφόρησε το καλύτερο άλμπουμ του μέχρι τότε, το “The Night Chancers” και αυτόν το μήνα κυκλοφορεί το τελευταίο του άλμπουμ, το 7ο κατά σειρά, “I Thought I Was Better Than You” με επιρροές από Frank Ocean και Tyler the Creator.     

Baxter Dury – Celebrate me

Μadrugada
Τη βραδιά της 25ης Ιουνίου στο Release Festival θα απογειώσουν ως headliners οι Madrugada, οι οποίοι ως αγαπημένοι του ελληνικού κοινού μας έχουν επισκεφτεί πολλές φορές, τόσο πριν το 2008 και τη διάλυσή τους, όσο και μετά, με τον Sivert Høyem να έχει βρεθεί επί ελληνικού εδάφους και ως solo act. Η μπάντα από τη Νορβηγία με τον δικό της εσωτερικό, αρκετά σκοτεινό και folk, alternative rock ήχο, μετρά 30 χρόνια από τη γέννησή της και 24 χρόνια από το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο άλμπουμ της, "Industrial Silence", αν και έκανε μια μεγάλη παύση το 2008, μετά τον θάνατο του κιθαρίστα Robert Solli Burås. Η μπάντα επανενώθηκε το 2019 ανακοινώνοντας ευρωπαϊκή περιοδεία, με περισσότερες από 60 συναυλίες και φεστιβαλικές εμφανίσεις, τη μεγαλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα τους. Η βαθιά φωνή του επιβλητικού Sivert Høyem, μαζί με τον μπασίστα Frode Jacobsen και τον ντράμερ και πιανίστα Jon Lauvland Pettersen, θα ζωντανέψουν τραγούδια από τα 7 solo άλμπουμ τους, με τελευταίο το "Chimes at Midnight" που κυκλοφόρησε το 2022 και χαρακτηρίστηκε ως «μια λυτρωτική κάθαρση μετά από πολλά χρόνια σιωπής».

Madrugada- Majesty

Info
Release Festival
Πλατεία Νερού
Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876, Online στα releaseathens.gr / viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]