5 τραγούδια που ανυπομονούμε να ακούσουμε από τους Ghost στο AthensRocks

ghost
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, τo πιο δυνατό μουσικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με μια συγκλονιστική συναυλιακή εμπειρία.

Οι καθηλωτικοί Ghost του Papa Emeritus IV και των Nameless Ghouls έρχονται στη χώρα μας στα πλαίσια του Imperatour, για να μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται το δημοφιλέστερο metal συγκρότημα των τελευταίων ετών. από τη sui generis θεατρικότητα, το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά τους και τις συζητήσεις για το αν τελικά είναι metal, οι Σουηδοί στο τέλος της ημέρας παίζουν ένα εξαιρετικό feel-good μουσικό ιδίωμα που μιλάει τόσο στη Generation Z όσο και σε όσους μεγάλωσαν στα ένδοξα ‘80s.  Όπως οι διάσημοι φανς τους μεταξύ τω ν οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Dave Grohl και James Hetfield, έτσι κι εμείς προσκυνούμε τη μπάντα που έφτασε μέχρι το Jimmy Kimmel show.

Μαζί τους στη σκηνή του φεστιβάλ οι θρυλικοί Rotting Christ, οι επικοί Candlemass, ιστορικό συγκρότημα με φανατικούς οπαδούς και ένα από τα Βig Four του doom metal, κι οι Typhus οι οποίοι δημιουργούν το απόλυτο metal line-up του φετινού καλοκαιριού στο AthensRocks Festival.

Όσο οι μέρες πλησιάζουν τόσο μεγαλώνει κι η ανυπομονησία μας να δούμε επί σκηνής τους Ghost και να ακούσουμε κάποια από τα τραγούδια που εκτόξευσαν τη φήμη τους.

Ξεδιαλέξαμε πέντε από αυτά με την ελπίδα να συμπεριληφθούν άπαντα στο setlist της Κυριακής 25ης Ιουνίου.

Rats
Από τα πιο εθιστικά ροκ ρεφρέν των τελευταίων 20 και βαλε ετών

Mary on A Cross
Ένας από τους βασικούς λόγους που οι Ghost είναι headliners στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη

Square Hammer
Το τραγούδι που εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους κάνοντας το μεγάλο breakthrough

Dance Macabre
Ποιος είπε ότι οι ροκάδες δεν χορεύουν;

Cirice
Εμπνευσμένο, μεγαλειώδες, απλά υπέροχο.