Ένδεκα έργα του Pablo Picasso πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι τεράστιου ποσού

picasso-paintings-and-works-are-auctioned-at-the-bellagio-hotel-in-las-vegas Bridget Bennet
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Τη δημοπρασία οργάνωσε ο οίκος Sotheby's στο ξενοδοχείο Bellagio του Λας Βέγκας, που φημίζεται για τη συλλογή του με έργα τέχνης.

Ένδεκα έργα του Pablo Picasso, ιδιοκτησίας του αμερικανικού ομίλου ξενοδοχείων-καζίνο MGM Resorts, μεταξύ αυτών ένα πορτρέτο της Γαλλίδας μούσας του Marie-Terez Voltaire, πωλήθηκαν έναντι του ποσού των 108,87 εκατομμυρίων δολαρίων (93,5 εκατομμύρια ευρώ), σε δημοπρασία που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby's στο ξενοδοχείο Bellagio του Λας Βέγκας, που φημίζεται για τη συλλογή του με έργα τέχνης.

Reuters / Bridget Bennet

Διακεκριμμένη θέση στην εν λόγω συλλογή κατέχει ο διάσημος πίνακας «Femme au béret rouge-orange», ένα από τα τελευταία πορτρέτα της Marie-Terez Voltaire, της μούσας και ερωμένης του τη δεκαετία του 1930.

Reuters / Bridget Bennet

Το έργο, η αξία του οποίου υπολογιζόταν μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων, πωλήθηκε έναντι 40,47 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Pablo Picasso ζωγράφισε τη μητέρα της κόρης του, Maya, τον Ιανουάριο του 1938, ενώ είχε ήδη σχέση με τη φωτογράφο Dora Maar, κατά τη διάρκεια «μιας από τις πιο εμπνευσμένες και παραγωγικές χρονιές του Πικάσο», σύμφωνα με τον Sotheby's.

Reuters / Bridget Bennet

Επιπλέον πωλήθηκαν ακόμη δύο εμβληματικά πορτρέτα που δημιούργησε ο ζωγράφος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, το «Homme et enfant» έναντι 24,39 εκατομμυρίων δολαρίων και το «Buste d'homme» έναντι 9,45 εκατομμυρίων, κάτω από την αρχική εκτίμηση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Reuters / Bridget Bennet

Τα έργα παρουσιάστηκαν από τον Pablo Picasso στην έκθεσή του του 1970 στο Palais des Papes στην Αβινιόν της Νότιας Γαλλίας και τα είχε φιλοτεχνήσει το διάστημα μεταξύ 5 Ιανουαρίου του 1969 και 2 Φεβρουαρίου του 1970.

Reuters / Bridget Bennet
Reuters / Bridget Bennet

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Photo: Reuters