Χριστούγεννα χωρίς μπαζάρ γίνεται; Δεν γίνεται!
Ενδιαφέροντα μπαζάρ περιμένουν το κοινό και φέτος σε όλη την Αθήνα, προτείνοντας μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη βόλτα, με προτίμηση στα χειροποίητα δώρα.
Τα παζάρια και οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι απαραίτητο συστατικό των εορτών, όπως το δέντρο και τα κάλαντα. Ενδιαφέροντα μπαζάρ μας περιμένουν και φέτος σε όλη την Αθήνα, για να κάνουμε μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη βόλτα αλλά και τις αγορές μας, με αγάπη στο χειροποίητο, ιδιαίτερο δώρο.
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Athenaeum
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum έχει ετοιμάσει το δικό του παζάρι. Τα «καλούδια» του πολλά: μαρμελάδα βύσσινο, πορτοκάλι, φραμπουάζ και σύκο, κρητική ρακί, πολύχρωμο μυρωδάτο ξύδι, άσπρο και κόκκινο κρασί, παραδοσιακό σπιτικό λικέρ και γλυκά του κουταλιού, φτιαγμένα, όλα, από το Athenaeum.
Δεν θα λείπουν επίσης, τα βιβλία, CD και DVD, χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλά παιχνίδια. Τα είδη του μπαζάρ προσφέρονται σε χαμηλές τιμές και ο οβολός σας θα ενισχύσει τα σπουδαστικά βοηθήματα, τα σεμινάρια και τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο μη κερδοσκοπικός φορέας Athenaeum.
Πληροφορίες: Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο (απέναντι από το σταθμό του τρένου). 210 3211987. Έως 31/12.
Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του σωματείου «Ίρις» στην Τεχνόπολη
Το μη κερδοσκοπικό σωματείο Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΙΡΙΣ» διοργανώνει το δικό του χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Αίθουσα Σιδηρουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010.
Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τη δουλειά που γίνεται στα εργαστήρια των οικοτροφείων και στο Κέντρο Ημέρας και να γεμίσετε τις σακούλες των αγορών σας με γλυκίσματα, ημερολόγια, μπλουζάκια και κεριά.
Πληροφορίες: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 210 3461589-3475518. Είσοδος ελεύθερη.
Το παζάρι της «Μαύρης Πάπιας»
Kοσμήματα, τσάντες, ρούχα, κατασκευές, έπιπλα, έργα τέχνης, βιβλία και πολλά χειροποίητα αντικείμενα με στυλ και φαντασία, περιμένουν τους επισκέπτες του Bazaar στην γκαλερί του Black Duck Multiplarte.
Το παζάρι περιλαμβάνει αντικείμενα ξεχωριστά που έφτιαξαν με πολύ φαντασία νέοι δημιουργοί και τα προτείνουν σε μοναδικές τιμές, ενώ οι πόρτες του θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες: Black Duck Multiplarte-Ντόρα Ρίζου, Gallery-Cafe-Bar-Restaurant, Χρήστου Λαδά 9α, 210 3234760, www.blackduck.gr .
Χριστουγεννάτικο Meet Market
Ένα Meet Market μεγαλύτερο από ποτέ, το χριστουγεννιάτικο Meet Market γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια και την 20ή του διοργάνωση με ιδανικό σκηνικό την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το ραντεβού; Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις Αίθουσες «Κωνσταντίνος Καβάφης» και «Τάκης Παπατσώνης».
Όσο για το τι θα βρείτε εκεί, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και ανεξάρτητοι δημιουργοί έχουν προνοήσει και παρουσιάζουν ρούχα, αξεσουάρ, vintage και retro εκθέματα, καλλιτεχνικά αντικείμενα, κοσμήματα, οργανικά προϊόντα υγιεινής διατροφής, βιβλία, έπιπλα, λιχουδιές, διαδραστικά και παιχνίδια. Κι όλα αυτά, υπό τους ήχους γνωστών DJs και παραγωγών. Εκτός αυτού, μπορεί να κερδίσετε και κάποιο δωράκι στο καθιερωμένο παιχνίδι του Meet Market.
Πληροφορίες: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 210 3461589-3475518 και στο www.themeetmarket.gr .
«The Booze Market»: ένα αλλιώτικο γιορτινό παζάρι
Το «The Booze Market» δεν είναι ένα συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Εδώ δεν θα βρείτε Άγιους Βασίληδες, δεντράκια και χριστουγεννιάτικα αστέρια. Είναι μία ανοιχτή αγορά χειροτεχνίας και design, που διοργανώνει το Booze Cooperativa με την The Crafts Factory, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για νέους καλλιτέχνες και μια ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.
Στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Booze θα βρείτε αντικείμενα design, κοσμήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, ρούχα, αντικείμενα από δεύτερο χέρι, μικρογλυπτά, πινακάκια και άλλα πολλά. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους δημιουργούς τους, οι οποίοι θα εναλλάσσονται και θα ανανεώνονται κάθε 2 με 3 μέρες.
Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, 211 4000863, www.boozecooperativa.com, 17-31 Δεκεμβρίου.
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΜΠΑΡΟΥΞΗ







