Ο George Clinton μηνύει τους Black Eyed Peas

o-george-clinton-minuei-tous-black-eyed-peas

ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Οι Black Eyed Peas δέχθηκαν μήνυση από τον θρύλο της funk, George Clinton για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο θρύλος της funk, George Clinton κατέθεσε μήνυση εναντίον των Black Eyed Peas για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο τραγουδιστής, το συγκρότημα έχει χρησιμοποιήσει sample από το τραγούδι του «(Not Just) Knee Deep» που είχε κυκλοφορήσει το 1979 σε δύο remix του τεράστιου hit τους «Shut Up», από τα οποία το πιο πρόσφατο είναι το «Shut The Funk Up», χωρίς την άδεια του.

Ο Clinton δήλωσε ότι παραγωγοί των Black Eyed Peas τον είχαν προσεγγίσει, ζητώντας του να χρησιμοποιήσουν sample από το τραγούδι του, αλλά αυτός είχε αρνηθεί και ότι κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή του. Στην αγωγή ζητάει $150.000 για αποζημίωση καθώς και την απόφαση του δικαστηρίου για να μην ξανακυκλοφορήσει το remix.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Black Eyed Peas δέχονται μήνυση για απάτη μιας και πριν από τρεις μήνες οι συνθέτες Bryan Pringle και Phoenix Phenom ζήτησαν αποζημίωση και μερίδιο από τα κέρδη των τραγουδιών «I gotta feeling» και «Boom,boom,boom», μιας και όπως δηλώνουν είναι βασισμένα σε δικές τους συνθέσεις.