Δείτε την φαντασμαγορική επίδειξη της Celia Kritharioti στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

celia-kritharioti Nikolas Kominis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

“Lights, Camera, Sizzle!” ο τίτλος της επίδειξης της διάσημης ελληνίδας σχεδιάστριας, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου.

Στην Πόλη του Φωτός όπου η διαχρονική κομψότητα συναντά τη σύγχρονη γοητεία, στο Μusée Des Arts Décoratifs, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, η φαντασμαγορική παρουσίαση της χειμερινής συλλογής 2023-2024. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, δημιούργησε ένα «αφιέρωμα-ύμνο» στο παλιό Χόλιγουντ που ξεπερνά το χρόνο και μας μεταφέρει στη γοητευτική εποχή της αιώνιας λάμψης.

«Η μόδα, στα μάτια πάρα πολλών ανθρώπων έχει γίνει θέμα αναλώσιμου και εστίασης μόνο στο εδώ και τώρα, στην υπερβολή και στη σπατάλη. Η αληθινή μόδα αφορά νέες ιδέες που θα διαρκέσουν. Είναι το αντίθετο του φευγαλέου», σημειώνει η Anna Wintour.

Nikolas Kominis

Στη φαντασμαγορική επίδειξη με τίτλο “Lights, Camera, Sizzle” η Celia Kritharioti εμπνεύστηκε από τα λόγια της Anna Wintour, και δημιούργησε την Celia Kritharioti Haute Couture Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024.

Το απόλυτο fashion icon Daphne Guinness, μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του πλανήτη, άνοιξε και έκλεισε το φετινό λαμπερό catwalk, ερμηνεύοντας το ολοκαίνουργιο τραγούδι της που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Lola Parker Bowles, εγγονή της βασίλισσας Καμίλα και κόρη της Sara Parker Bowles, η οποία έλαμψε συμμετέχοντας φέτος για πρώτη φορά σε catwalk.

Για άλλη μια χρονιά, η Celia Kritharioti βάζει στο επίκεντρο την ιδέα της βιωσιμότητας και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα πέρα από κάθε φαντασία. Ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής είναι αιώνιο και έχει τη δυνατότητα να περάσει «αλώβητο» από γενιά σε γενιά. Όπως οι μύθοι της Marilyn, της Audrey, της Elizabeth, της Grace, της Greta, της Judy, της Ava, της Vivien και της Bette. Γυναίκες παγκοσμίου φήμης, με άψογο γούστο και διαχρονική ομορφιά.

Kάθε ρούχο της φετινής συλλογής έχει να «διηγηθεί» τη δική του ιστορία. Η τόλμη και η ατομικότητα πρωταγωνιστούν μέσω του πλούσιου βελούδου και του λαμπερού μεταξιού. Τα εξαίσια φορέματα αποκαλύπτουν την τέχνη του κεντήματος, καθώς κάθε βελονιά είναι απόδειξη της αφοσίωσης και της εμπειρίας των εξειδικευμένων τεχνιτών. Τα περίτεχνα χειροποίητα κεντήματα αποτελούν σήμα κατατεθέν για τη σχεδιάστρια. Το χρυσό, το μαύρο, το ασημί και το λευκό τονίζουν την ομορφιά κάθε σχεδίου, που έχει επιμεληθεί προσωπικά η αγαπημένη σχεδιάστρια. Η διαχρονική αισθητική των κλασικών στοιχείων, ενώνεται με μια μοντέρνα πινελιά και αντανακλούν την αιώνια κομψότητα και τη σύγχρονη φιλοσοφία.

Μόδα σημαίνει να βρίσκεις τον εαυτό σου, να ορίζεις ο ίδιος την ταυτότητά σου και να δηλώνεις πού θέλεις να φτάσεις...

Stylist: Sandy Armeni

Casting Director: Maida Gregory- Boina with Dominique Vinant and Laure Saemann

Make up: σχεδιασμός Georgi Sandev και εκτέλεση Μαρία Νικολουδάκη.

Hair: Neville Hair And Beauty

Shoes: Aquazzura