Sani Festival 2023: Οι UB40 και ο Ali Campbell έστησαν ένα αξέχαστο reggae πάρτι

ub40-sani-festival
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Μια ακόμα ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία ήταν η συναυλία-γιορτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου στο μαγευτικό λόφο του Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Προσκεκλημένοι του Sani Festival οι θρυλικοί UB40 με τον μοναδικό Ali Campbell, η κορυφαία μπάντα που πάντρεψε τη reggae με την pop και τη rock, πλημμύρισε με τους ήχους της τον μαγευτικό λόφο της Σάνης, παρασύροντας το κοινό σ’ ένα κεφάτο καλοκαιρινό πάρτι.

alexandros iconomidis
«Είμαστε μια reggae μπάντα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να σηκωθείτε όρθιοι και να χορέψετε!». Κάπως έτσι ξεκίνησε η μαγική αυτή μουσική βραδιά. Μια αξέχαστη συναυλία που σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης για το Sani Festival, με σύσσωμο το κοινό να χορεύει, να τραγουδάει και να χειροκροτεί ασταμάτητα με κάθε νότα, με κάθε στίχο, με κάθε τραγούδι.

alexandros iconomidis

O Ali Campbell, ο ιστορικός frontman και ιδρυτής των UB40, ανέβηκε στη σκηνή γεμάτος ενέργεια, παρασέρνοντας τους θεατές στους ρυθμούς της μουσικής που υπηρετεί εδώ και 4 δεκαετίες, αποδεικνύοντάς μας για ακόμη μία φορά ότι η reggae είναι η μουσική που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, που ελευθερώνει το πνεύμα και προσφέρει χαρά και ξεγνοιασιά.

alexandros iconomidis

«Red Red Wine», «Can’t help falling in Love», «Here I Am (Come and take me)» είναι μερικές από τις σπουδαίες επιτυχίες που ακούστηκαν στο μαγευτικό Sani Hill σε μία συναυλία που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στις μνήμες όλων που την έζησαν από κοντά. Το τελευταίο τραγούδι ήταν το πολυαγαπημένο «Kingston Town» με άπαντες να τραγουδούν τους στίχους παρέα με την μπάντα και τον Ali.

Ο ίδιος ο Ali Campbell δήλωσε μετά τη συναυλία ότι «χαίρομαι πολύ που βρέθηκα εδώ μαζί σας. Έχω παίξει παντού στον κόσμο και μπορώ να πω ότι αυτό το μέρος, το Sani Resort, είναι σπάνιο και ξεχωριστό!».

Επόμενο gig με τον Tom Odell
Σημειώστε ότι το Σάββατο 12/8 σειρά έχει ο Tom Odell. Ένα από τα νέα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής, έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Sani Festival και μας καλωσορίζει στο δημιουργικό του σύμπαν. Ο διάσημος πλέον pop star παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές κοινό το 2012 με το «Another Love» που σήμερα μετρά πάνω από 1,5 δις ακροάσεις στο Spotify και πάνω από 650 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Από τότε ο Odell, παραμένει σταθερά στην κορυφή των charts παγκοσμίως και τραβά το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτικών με κάθε νέα του δισκογραφική δουλειά. Εξάλλου, ήταν με το πρώτο του άλμπουμ, "Songs from Another Love", που ο Άγγλος μουσικός έγινε διάσημος, κερδίζοντας ένα βραβείο BRIT και ένα βραβείο Ivor Novello. Το 2022 κυκλοφόρησε το 5ο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Best Day of my Life» το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό του κοινού.

Ο Tom Odell τραγουδά για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, τη μοναξιά, τη φύση και την ίδια τη ζωή. Ξεκίνησε να γράφει μουσική στα 13 του χρόνια και σύντομα τον «ανακάλυψαν» οι δισκογραφικές εταιρείες. Συχνά, η σκηνική του παρουσία παρομοιάζεται με αυτή του David Bowie. Ο ίδιος αντλεί τις επιρροές του από καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Elton John, Leonard Cohen, Billy Joel, Tom Waits, Jeff Buckley και άλλους.

Ο Tom Odell υπόσχεται να μας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική βραδιά, παρέα με τη μπάντα του. Με αγαπημένα τραγούδια, ρυθμικές μελωδίες και άκρως συναισθηματικές ερμηνείες. Σε μια πραγματικά βιωματική συναυλία που θα χαραχτεί ανεξίτηλα μέσα μας ως μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Ώρα έναρξης: 21:30

Info
Sani Festival