Ο Weeknd είναι ο Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2021 από την Apple Music

newyorkny-september292018theweekndperforms
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η Apple Music ανακήρυξε επίσημα τον The Weeknd Παγκόσμιο Καλλιτέχνη της Χρονιάς 2021.

Η υπηρεσία ροής αποκάλυψε ότι το «After Hours» που κυκλοφόρησε το 2020, είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα pre-adds άνδρα καλλιτέχνη στην πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο pre-adds, καθώς και το ρεκόρ για το R&B/Soul άλμπουμ με τα περισσότερα streams την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας σε 73 χώρες.
 

Το single του τραγουδιστή-τραγουδοποιού «Blinding Lights» έφτασε στο Νο. 1 στο Daily Top 100: Global chart της Apple Music και είναι ένα από τα 20 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών του Shazam, της εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών.
 

«Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν την τεράστια τιμή και θέλω να ευχαριστήσω την Apple για όλη την υποστήριξή της, όχι μόνο του έργου μου, αλλά και της υπέροχης μουσικής από νεότερους καλλιτέχνες, καθώς είναι τόσο σημαντικό για τους δημιουργούς να εντοπίζονται και να υποστηρίζονται» ανέφερε ο Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός σε δήλωσή του.

 

Άλλοι μεγάλοι νικητές των Μουσικών Βραβείων της Apple 2021 (Apple Music Awards) είναι η Olivia Isabel Rodrigo, η οποία ανακηρύχθηκε Πρωτοπόρα Καλλιτέχνης της Χρονιάς για το άλμπουμ της SOUR και το single της «driver's license». Κέρδισε επίσης τα βραβεία Άλμπουμ της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς. Η H.E.R. στέφθηκε Τραγουδοποιός της Χρονιάς.
 
Φέτος, στα Μουσικά Βραβεία της Apple προστέθηκε μια νέα κατηγορία που αναγνωρίζει καλλιτέχνες από πέντε διαφορετικές περιοχές, Αφρική, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ρωσία. Το βραβείο «αναγνωρίζει τους καλλιτέχνες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επίδραση πολιτιστικά και στα charts στις χώρες και τις περιοχές τους», όπως ανέφερε η εταιρεία.

Οι νικητές
Αφρική - Wizkid
Γαλλία - Aya Nakamura
Γερμανία- RIN
Ιαπωνία -OFFICIAL HIGE DANDISM
Ρωσία- Scriptonite