Έρχεται ειδική επανέκδοση για τους Thin Lizzy

thin-lizzy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των θρυλικών Thin Lizzy, "Vagabonds Of The Western World" και στις 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει μία ειδική επανέκδοση του άλμπουμ σε βινύλιο και CD, με πάρα πολύ έξτρα υλικό (ακυκλοφόρητες και εναλλακτικές ηχογραφήσεις, εκτελέσεις από ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και ορχηστρικές εκτελέσεις των τραγουδιών).

Αν κι ήταν το τελευταίο άλμπουμ με τον αυθεντικό κιθαρίστα της μπάντας, Eric Bell, το Vagabonds είναι η αρχή της επιτυχίας και της καθιέρωσης των Thin Lizzy, μιας και μετά την κυκλοφορία του, θα αφήσουν το Δουβλίνο και θα εγκατασταθούν στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας τη μουσική τους σε μεγαλύτερα ακροατήρια. 

Richard Marchewka/Flickr

Σαν πρώτο single του άλμπουμ, ο Phil Lynott επέλεξε να διασκευάσει το παραδοσιακό Ιρλανδικό τραγούδι Whiskey In The Jar, τραγούδι που χρονολογείται από το 1700, το οποίο έγινε επιτυχία αλλά δεν άρεσε τόσο πολύ στη μπάντα, γι' αυτό και έμεινε εκτός δίσκου. Στη συνέχεια, βέβαια έγινε από τα πιο γνωστά της μπάντας, έχοντας διασκευαστεί από τον Johnny Logan και τον Jerry Garcia των Grateful Dead, μέχρι τους Metallica και τον Bryan Adams.

Στο ίδιο άλμπουμ, το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο James "Jim" Fitzpatrick, ο οποίος θα επιμεληθεί και πολλά από τα επόμενα άλμπουμ του συγκροτήματος. Γνωστός από τις εικονογραφήσεις των ιστοριών της ιρλανδικής μυθολογίας, αλλά περισσότερο γνωστός γιατί δημιούργησε το γνωστό κόκκινο-μαύρο σχέδιο της φωτογραφίας του Che Guevara που φωτογράφισε ο Alberto Korda.