Τα θεατρικά άπαντα του Μποστ κυκλοφορούν

mposteksofullo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για την εκδήλωση επιλέχτηκε η παραμονή της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σαν ελάχιστη τιμή στους δημοκρατικούς αγώνες και την πολιτική δράση του Μποστ.

Η παρουσίαση

Στις 16 Νοεμβρίου στις 20:00 θα παρουσιαστεί ο πρώτος από τους τρεις τόμους των Θεατρικών Απάντων του ΜΠΟΣΤ που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Ο Μωβ Σκίουρος, όπου θα περιλαμβάνονται όλα τα θεατρικά κείμενα του σπουδαίου σα- τιρικού συγγραφέα, ακόμα και όσα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στη σκηνή. Η παρουσίαση θα γίνει στο θέατρο ΣΤΟΑ (Μπισκίνη 55 Ζωγράφου, 2107702830), ένα θέατρο με το οποίο συνδέθηκε ιδιαίτερα ο Μποστ γράφοντας τα δύο τελευ- ταία αριστουργήματά του, την ανεπανάληπτη Μήδεια και τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο και τη ζωή του εκτός από τον οικο- δεσπότη Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνοθέτη και ερμηνευτή όσων έργων του παρουσιάστηκαν από το Θέατρο Στοά και τον εκδότη Σπύρο Παπαϊωάννου, η ηθοποιός και εγγονή του Μποστ Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη, ο διδάκτωρ θεατρολογίας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κυριακού, ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης, ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος και ο ιστορικός Ιάσων Χανδρινός.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ηθοποιοί του Θεάτρου Στοά που έχουν ερμηνεύσει Μποστ Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Ελευθερία Στεργίδου και η Χριστίνα Πλατανιώτη θα    απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν αποσπάσματα από το θεατρικό και ποιητικό έργο του Μποστ.