Gibson Band: Το συγκρότημα που δημιούργησε η διάσημη εταιρία κατασκευής μουσικών οργάνων

gibson-band
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η Gibson, η εταιρία κατασκευής μουσικών οργάνων που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο σημαντικά όργανα στην ιστορία της μουσικής των δυο τελευταίων αιώνων, μας συστήνει την Gibson Band, ένα συγκρότημα το οποίο θα αποτελείται από σημαντικούς μουσικούς που ανήκουν στο δυναμικό της και χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Το πρώτο δείγμα αυτής της προσπάθειας, ονομάζεται Deconstruction και είναι μια σύνθεση την οποία υπογράφει ο Serj Tankian των System Of A Down (που τραγουδάει στο τραγούδι) και ο Cesar Gueikian, πρόεδρος της Gibson, ενώ στο τραγούδι συμμετέχει ο μέγας Tony Iommi των Black Sabbath (ένας από πιο διάσημους πρεσβευτές της Gibson και πιο συγκεκριμένα, του μοντέλου SG, που χρησιμοποιεί 50 χρόνια τώρα).

Το εξώφυλλο του single στηρίζεται στον πίνακα που έχει φιλοτεχνήσει ο Tankian με τίτλο Our Mountains, ο οποίος θα δημοπρατηθεί, όπως συμβεί και με μία κιθάρα Gibson στα χρώματα του εν λόγω πίνακα. Όλα τα έσοδα από τις δημοπρασίες αλλά και τις πωλήσεις του single θα διατεθούν στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει στις Η.Π.Α. με σκοπό την βοήθεια των Αρμενίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Δημοκρατία του Αρτσάχ και έχει τίτλο Armenia Fund’s Artsakh Refugee Initiative.

Δείτε το βίντεο εδώ

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]