Μοναδική σύμπραξη Jazz & Heavy Metal από τους Jazz Sabbath σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

jazz-sabbath
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συχνά τέτοιες προτότυπες μουσικές προτάσεις, οι εμφανίσεις των Jazz Sabbath προσφέρουν εμπειρίες που δεν πρέπει να χαθούν.

Το ιδιαίτερα εύστοχο δελτίο Τύπου που συνοδεύει τις δυο παραστάσεις των Jazz Sabbath σε Θεσσαλονίκη (Πέμπτη 21/12/2023 στο Mylos Club) και Αθήνα (Παρασκευή 23/12/2023 στο Gazarte), μας παρουσιάζει την ιστορία των Jazz Sabbath, μιας μοναδικής jazz παρέας, της οποίου τη μουσική "έκλεψαν" τέσσερις σφετεριστές από το Birmingham ονόματι...Black Sabbath. Και αυτή η ιστορία έμεινε άγνωστη σε όλους μέχρι το 2020 που οι Jazz Sabbath κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με εκείνη τη μουσική.

Η αλήθεια είναι ότι οι Jazz Sabbath είναι το jazz τρίο που δημιούργησε ο πιανίστας και πληκτράς Adam Wakeman, γιος του θρυλικού Rick Wakeman των Yes, για να τιμήσει την αθάνατη μουσική του πρώτου Heavy Metal σχήματος, των Black Sabbath. Ο ίδιος ο Wakeman υπήρξε πληκτράς των Sabbath τα τελευταία χρόνια τους, καθώς και πληκτράς του προσωπικού σχήματος του Ozzy Osbourne.

Αυτό που έχουν καταφέρει και περιμένουμε να μας παρουσιάσουν ζωντανά είναι μια μοναδική προσέγγιση του υλικού των Sabbath με απόλυτα Jazz αισθητική. Ένας μη εξοικειωμένος με το υλικό αυτό, δεν θα καταλάβει καν ότι μιλάμε για μουσική άλλου είδους, δείχνοντάς μας για άλλη μια φορά ότι οι μουσικές μπορούν να ενωθούν και να αποδοθούν με άλλα ηχοχρώματα, μη χάνοντας όμως την ομορφιά τους. Και επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συχνά τέτοιες προτότυπες μουσικές προτάσεις, οι εμφανίσεις των Jazz Sabbath προσφέρουν εμπειρίες που δεν πρέπει να χαθούν. 

Εισιτήρια για το live της Θεσσαλονίκης στο public.gr

Εισιτήρια για το live της Αθήνας στο more.com

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]