H Abbey Road γίνεται εθνικό μνημείο

h-abbey-road-ginetai-ethniko-mnimeio

ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο δρόμος Abbey Road που έχει ταυτιστεί στο μυαλό όλων με το εξώφυλλο του δίσκου των Beatles «Abbey Road», έγινε εθνικό μνημείο.

Ο πασίγνωστος δρόμος Abbey Road με τις μεγάλες άσπρες διαχωριστικές λωρίδες, ο οποίος απεικονίζεται στο εξώφυλλο των Beatles «Abbey Road», κατοχυρώθηκε ως ένα εθνικής σημασιάς μνημείο από τον υπουργό Τουρισμό και Εθνικής Κληρονομιάς John Penrose.

Ο δρόμος αυτός είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πρώτα πράγματα που επισκέπτονται οι fans των «Σκαθαριών» στο Λονδίνο και πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στους εθνικούς θησαυρούς της χώρας. Όπως δήλωσε ο Υπουργός «Μπορεί αυτός ο δρόμος να μην είναι ένας καθεδρικός ή ένα κάστρο, αλλά χάρη στους Beatles και μία 10λεπτη φωτογράφιση τον Αύγουστο του 1969 έχει γίνει ένα δυνατό κομμάτι της κληρονομιάς μας».

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ, ο John Lennon, ο Ringo Starr, ο Paul McCartney και ο George Harisson διασχίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο την Abbey Road, η οποία βρίσκεται κοντά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ.

Ο Paul McCartney δήλωσε «Είναι μία μεγάλη χρονιά για εμένα, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles, και το να μάθω ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι το κερασάκι στην τούρτα».