«Το αγόρι στο θεωρείο» ξεχώρισε από την επιτροπή του Βραβείου Άντερσεν

to-biblio-tisaggelikis-darlasi
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση αξίζει να μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες σύμφωνα με την κριτική επιτροπή του βραβείου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το αγόρι στο θεωρείο της Αγγελικής Δαρλάση είναι ανάμεσα στα 20 βιβλία που διάλεξε η επιτροπή του Βραβείου Άντερσεν ως άξια να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο βιβλίο Έλληνα/ίδας δημιουργού που επιλέγεται αποκλειστικά για το κείμενο και όχι μόνο για την εικονογράφηση. Μια εξαιρετική διάκριση που τοποθετεί την Αγγελική Δαρλάση στον χάρτη της διεθνούς λογοτεχνίας. Η πολυβραβευμένη Αγγελική Δαρλάση, έπειτα από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ήταν επίσης υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024, «το μικρό Νόμπελ», όπως συχνά αποκαλείται.
 

Η κριτική επιτροπή του βραβείου Άντερσεν, με στόχο να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης, δημιούργησε μια λίστα με είκοσι εξαιρετικά βιβλία, τα οποία είναι αρκετά σημαντικά ώστε να αξίζει να μεταφραστούν παντού. Έτσι, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα βιβλία του κόσμου. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα.