«Το νυχτόσπιτο»: O Jo Nesbo επιστρέφει μ’ ένα ανατρεπτικό βιβλίο τρόμου

Jo-nesbo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μετάφραση: Γρηγόρης ΚονδύληςΌταν σε καλούν οι φωνές, μην απαντήσεις…
 

Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπαλαντάιν. Όταν ένας συμμαθητής τους, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλες οι υποψίες πέφτουν στον Ρίτσαρντ, το καινούργιο θυμωμένο αγόρι που όλοι αντιμετωπίζουν ως παρία. Και φυσικά κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους ρούφηξε τον Τομ σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που τον ενθαρρύνει να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Τότε, εκείνος εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων. Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Κι όταν εξαφανιστεί ακόμα ένας συμμαθητής, ο Ρίτσαρντ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του, να σώσει το μυαλό του από την τρέλα και να παλέψει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπαλαντάιν.
Με το Νυχτόσπιτο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 25 χώρες, ο Νορβηγός μετρ του σασπένς μας αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να χτίζει από το μηδέν τρομακτικά σύμπαντα.
 


«Τρομακτικά απολαυστικό χωρίς να σας προκαλέσει εφιάλτες. Ή μήπως όχι;»
Kirkus Reviews
 
«Ο Νορβηγός μετρ μοιάζει να αποτίνει φόρο τιμής στον Stephen King».
Sunday Express
 
«Ο Nesbo δεν χάνει χρόνο. Στο Νυχτόσπιτο, ο τρόμος ξεκινά από την αρχή και σελίδα τη σελίδα απογειώνεται. Οι λάτρεις του τρόμου θα το λατρέψουν».
Josh Malerman
 
«Ο Nesbo κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, παραμένοντας πρωτότυπος».
NRK
 

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.