Με μία μυθική οικονομική συμφωνία, πουλήθηκε το όνομα και ο κατάλογος των KISS

kiss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Αν και το τελικό ποσό δεν έγινε επισήμως γνωστό, πηγές από το Bloomberg, το Fortune αλλά και το Assosiated Press αναφέρουν ότι το ύψος της εξαγοράς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια δολάρια!

Σε παλαιότερη είδηση για το τελευταίο live των Kiss, είχαμε πει ότι η μπάντα σε συνεργασία με την Σουηδική εταιρία Pophouse Entertainment δημιούργησε τα avatar του γνωστού Αμερικάνικου σχήματος για να είναι αυτά τα οποία θα συνεχίσουν την παράδοση των συναυλιών, αφού η μπάντα ανακοίνωσε την απόσυρση της, μετά από μια τεράστια καριέρα 50 ετών.

Λίγοι θα φαντάζονταν όμως ότι μετά από αυτή την πρώτη συνεργασία, θα ακολουθούσε και μία μεγαλύτερη και πιο σημαντική. Έτσι λοιπόν, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η εξαγορά του ονόματος του brand name KISS καθώς και τα δικαιώματα του μουσικού τους καταλόγου. Αν και το τελικό ποσό δεν έγινε επισήμως γνωστό, πηγές από το Bloomberg, το Fortune αλλά και το Assosiated Press αναφέρουν ότι το ύψος της εξαγοράς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια δολάρια!  

 Οι Paul Stanley και Gene Simmons εικάζεται ότι θα έχουν ρόλο συμβούλων στις μελλοντικές κυκλοφορίες και κινήσεις. Και οι δύο σε δηλώσεις τους, εξηγούν πως αισθάνονται εξαιρετικά χαρούμενοι για την κινησή τους, τονίζοντας ότι μέσω της Pophouse, θα υπάρχει η δυνατότητα το brand name KISS να απευθυνθεί στους νέους ακροατές, σε μια καινούρια εποχή με πολλές διαφορετικές προκλήσεις

Οι KISS γίνονται οι επόμενοι σε μία λίστα που διαρκώς μεγαλώνει, από καλλιτέχνες που είτε βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, είτε πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ανοιχτούν σε άλλες εμπορικές κινήσεις. Καλλιτέχνες όπως ο Bruce Springsteen, ο Bob Dylan, οι ZZ Top ή ο Dr. Dre πούλησαν τα δικαιώματα του πνευματικόυ τους έργου, μην έχοντας χάσει όμως τη θέληση να παίζουν μουσική για τον κόσμο, με κάθε τρόπο που μπορούν. Το ίδιο θα κάνουν και τα μέλη των Kiss μιας και ήδη ο Gene Simmons έχει δηλώσει συμμετοχή σε πολλά από τα μεγάλα ευρωπαικά φεστιβάλ με το προσωπικό του σχήμα.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]