Ακούσαμε την Metal Opera Ghosts Of The Sea των Captain Hawk

-bob-elina-neo-3-1-captain-hawk-captain-hawk
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Φωνές και μουσική αλληλοστηρίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται σε 11 τραγούδια, υπηρετώντας με αξιοπρέπεια το σκοπό της εξιστόρησης των γεγονότων.

Με τον όρο Metal Opera συνήθως περιγράφουμε ένα metal άλμπουμ που έχει μια ενιαία ιστορία την οποία αφηγούνται διάφοροι τραγουδιστές που ενσαρκώνουν τους ρόλους-χαρακτήρες της. Η μουσική σε αυτά τα άλμπουμ λειτουργεί ως υποστηρικτική στην αφήγηση, δημιουργώντας μια διαφορετική κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Στο εξωτερικό, η ιστορία αυτή μας απασχολεί πάνω από 25 χρόνια και μας έχει χαρίσει πολλές και σημαντικές στιγμές, καθώς και ερμηνείες. Στη χώρα μας, τελευταία έχουμε τέτοια δείγματα και τα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Μία από αυτές τις προσπάθειες είναι και το Ghosts Of The Sea, άλμπουμ που υπογράφουν η Ελίνα Εγγλέζου και ο Μπομπ Κατσιώνης κάτω από το όνομα Captain Hawk. 4 χρόνια μετά την πρώτη τους όπερα με τίτλο Goditha, οι 2 τους μας παραδίδουν μια πειρατική ιστορία με 7 ρόλους, εκτελεσμένους από γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές, καθώς και χορωδία.

Αν και παραμένουν (και ίσως λίγο υπερτονισμένα) παρόντα όλα τα κλισέ που έχουμε στο μυαλό μας για το πώς μπορεί να ήταν οι κυρίαρχοι των 7 θαλασσών, η συνολική προσπάθεια δείχνει μια καλά στημένη παραγωγή και ένα αρκετά ισορροπημένο αποτέλεσμα. Φωνές και μουσική αλληλοστηρίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται σε 11 τραγούδια, υπηρετώντας με αξιοπρέπεια το σκοπό της εξιστόρησης των γεγονότων.   

Το Ghosts Of The Sea κυκλοφορεί ως περιορισμένης έκδοσης βινύλιο και CD και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Bandcamp του σχήματος.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2024

Tracklist:

Northern Winds

The Night

Into The Storm

In The Captain’s Quarters

The Crone

Get The Pistol

Ghosts Of The Sea

Father

Diamonds, Emeralds And Rubbies

Daughters Of The Ocean

Coming Home

Δείτε τα βίντεο για το Into The Storm εδώ και για το Get The Pistol εδώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].