Έρχεται ο νέος δίσκος των Nightwish: όλες οι πρώτες πληροφορίες

nightwish
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2024

Αφού φρόντισαν με διάφορα βίντεο και νέα να μας πληροφορήσουν ότι βρίσκονται στο στούντιο και ηχογραφούν καινούριο album, ήρθε και η ώρα των ανακοινώσεων.

Οι κορυφαίοι symphonic metalers Nightwish ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου, 10ου album τους με τίτλο Yesterwynde στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ έδωσαν στη δημοσιόητητα το tracklist των 11 τραγουδιών που θα το απαρτίζει, καθώς και το εξώφυλλο.

Συνεχίζοντας για άλλη μια φορά να αποδεικνύουν πόσο αντιεμπορικό σχήμα παραμένουν, παρά την επιτυχία τους και βάζοντας πάνω από όλα την καλλιτεχνική τους έκφραση, μάθαμε ότι το πρώτο single από το album θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαίου και θα είναι για το τραγούδι Perfume Of The Timeless (το 5ο τραγούδι στη σειρά του δίσκου), μία σύνθεση διάρκειας 8.30 λεπτών.

Έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό τους με τη Nuclear Blast Records, το σχήμα μάς έχει ενημερώσει παλιότερα ότι θα υπάρξουν 3 video clips για την προώθηση του album, αλλά καμία περιοδεία για τα επόμενα 3 χρόνια. Ας ευχηθούμε γι' αυτό να αλλάξουν γνώμη αφού η τελευταία τους εμφάνιση στο Release Athens Festival του 2023, μνημονεύεται ακόμα ως μία από τις καλύτερες που είδε το ελληνικό κοινό. 

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].