Carole A. Feuerman: Η κορυφαία αμερικανίδα γλύπτρια εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

karol-ferman
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2024

Την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, της κορυφαίας Αμερικανίδας γλύπτριας Carole A. Feuerman, (Κάρολ Α. Φέρμαν), παρουσιάζει, με υπερηφάνεια, η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Κολωνάκι (Σκουφά 5), η οποία την εκπροσωπεί αποκλειστικά στη χώρα μας.

Η ίδια η διεθνής καλλιτέχνις θα έρθει στην Ελλάδα για να παραστεί στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Μαΐου 2024, σε έναν δημιουργικό διάλογο με το έργο του επίσης διεθνούς, αείμνηστου, Έλληνα εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος), χαρακτηριστικά έργα του οποίου συμπεριλαμβάνονται επίσης στην έκθεση.  

H Carole A. Feuerman, υπέρμαχος του υπερρεαλισμού, τον οποίο υπηρετεί από τη δεκαετία του ‘70, θα παρουσιάσει μια υπέροχη σειρά από τις μοναδικές γλυπτές δημιουργίες της, τις ολοζώντανες κολυμβήτριες και χορεύτριες της, καθώς και άλλα ανθρωποκεντρικά γλυπτά, που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το φιλότεχνο, ελληνικό κοινό. Τα σώματα των κολυμβητριών της, σαν αληθινά, με τα, έντονου χρώματος, μαγιό και αξεσουάρ, μοιάζουν να έχουν ακόμα υγρές πάνω τους τις σταγόνες του νερού.

Το στυλ της Feuerman είναι μοναδικό και με αυτό έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο. Γλυπτά της έχουν τοποθετηθεί και εκτεθεί σε δημόσιους χώρους, Μουσεία, Παλάτια και σημαντικές γκαλερί στην Ευρώπη, Αμερική, αλλά και στην Ασία. Πρόσφατα η ίδια βρέθηκε στη Βενετία, όπου επίσης φιλοξενούνται χαρακτηριστικά γλυπτά της, στο πλαίσιο της 60ης Μπιενάλε της πόλης. Η προηγούμενη έκθεσή της έγινε στο Μονακό τον Μάρτιο-Απρίλιο.

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ένιωσα μια βαθιά και ακαταμάχητη έλξη προς την τέχνη της γλυπτικής», σημειώνει η ίδια η  Carole A. Feuerman. «Με την τέχνη μου θέλω να δημιουργήσω στιγμές απόδρασης και παύσης, να κάνω τους θεατές μου να ξεφύγουν από το καθημερινό, αυστηρό τους πρόγραμμα. Να τους προσφέρω ένα διάλειμμα από την πολύβουη πόλη, ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και να βυθιστούν σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο τέχνης.”

Η Carole A. Feuerman έχει επίσης διακριθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Lifetime Achievement «Goddess Artemis» από το European American Woman's Council (EAWC). Έχει επίσης λάβει το Special Honor Award στο Changzhou CHN, το Best in Show in Beijing CHN, το Amelia Peabody Award, το Πρώτο Βραβείο στην Olympic Fine Art Exhibition στο Πεκίνο και το Medici Award στη Φλωρεντία. Έχει διδάξει, έχει δώσει διαλέξεις και έχει κάνει εργαστήρια στο Μουσείο Guggenheim και στο Metropolitan Museum.

Έχει εκδώσει τέσσερις έγχρωμες μονογραφίες και τρεις αυτοβιογραφίες στα αγγλικά και τα ιταλικά. Τα έργα της βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές τριάντα τεσσάρων σημαντικών μουσείων του κόσμου.

Το 2011 ίδρυσε το Carole A. Feuerman Sculpture Foundation, το οποίο έχει σκοπό να προάγει τις τέχνες, να ενισχύσει τους άξιους, ταλαντούχους, νέους καλλιτέχνες, να τους δώσει βήμα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να προσφέρει υποτροφίες και ευκαιρίες εκπαίδευσης.

PAVLOS 

Info
Carol A. Feuerman solo exhibition, a dialogue with Pavlos.
Εγκαίνια: 30 Μαΐου 2024, ώρα 18:00 -22:00.
Διάρκεια έκθεσης: ως τις 14 Ιουνίου 2024.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 17:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 20:30.

Σκουφά 5, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673
210 3637652