Σοκ! Οι Apocalyptica διασκευάζουν Metallica με καλεσμένους τους ίδιους

apocalyptica
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2024

Η είδηση ότι οι Apocalyptica κυκλοφορούν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους δίσκο που διασκευάζουν Metallica δεν εξέπληξε κανέναν.

Έτσι και αλλιώς πάνω σε αυτό ξεκίνησε η καριέρα τους, η οποία κέρδισε τον σεβασμό και των ίδιων των Αμερικάνων και υπήρξε και το εισιτήριό τους για τα μεγαλύτερα ακροατήρια.

Τώρα όμως και λίγο πριν την κυκλοφορία του Apocalyptica Plays Metallica Vol. II, η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το τρίτο single από το επερχόμενο άλμπουμ που δεν είναι άλλο από τη διασκευή στο One, ενός από τα πιο σημαντικά Heavy Metal τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ, με τη διαφορά ότι επίσημοι καλεσμένοι είναι οι Robert Trujillo και James Hetfield…των Metallica, σε μία κυριολεκτικά απίστευτη διασκευή.

Για την ιστορία, το One υπήρξε επίσης το τρίτο single για το άλμπουμ των Metallica …And Justice For All του 1988 και ήταν και το πρώτο τραγούδι που γύρισε η μπάντα ως video clip. Από τα πιο γνωστά αντιπολεμικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ στον σκληρό ήχο, στο video clip των Metallica υπήρχαν και πλάνα από την σπουδαία ταινία Johnny Got His Gun (1971) του Dalton Trumbo.

Πριν ελάχιστες μέρες έγινε γνωστό ότι οι Apocalyptica θα εμφανιστούν στη χώρα μας, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Λυκαβηττού για την προώθηση του Plays Metallica Vol. II και η συγκεκριμένη συναυλία αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Όμως, αρκετά με τα λόγια. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ εδώ την κορυφαία διασκευή και το video clip με τη μοναδική καλλιτεχνική αισθητική, σκηνοθετημένο από τον Patric Ullaeus.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].