Το Chania International Photo Festival θα στολίσει και φέτος την πόλη των Χανίων

manolis-tsantakis--greece-greece

Manolis Tsantakis # Greece

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2024

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, και το Δήμο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου.

To Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση φωτογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει ότι το Φεστιβάλ αυτό έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αριθμός των υποβολών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο αποτελεί απόδειξη ότι το Φεστιβάλ κάθε χρόνο γίνεται και πιο γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο και προσελκύει όλο και περισσότερους φωτογράφους.

Frédéric Deschênes

Frederic Deschenes # Canada

Andrea Maini

Andrea Maini # Italy

Αυτή τη χρονιά στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί δουλειά από περίπου 450 καλλιτέχνες παρόλο που οι υποβολές των καλλιτεχνών αυξήθηκαν. Ο περιορισμός που είχαμε στο χώρο που δίνεται από το Δήμο Χανίων ανάγκασε τους υπεύθυνους να κάνουν πολύ αυστηρή επιλογή και να αποκλείσουν πολλούς καλλιτέχνες με αξιόλογη δουλειά.

Και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

 Du Yi # China

Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα νησιά Μπαρμπάντος, το Καζακστάν, η Παλαιστίνη, οι Βερμούδες και άλλες.

C E Morse # USA

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πια 7ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.