«Απαγορευμένα αντικείμενα»: Ένα μυθιστόρημα με την γυναίκα στο επίκεντρο

apagoreumena-antikeimena
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2024

Της Gayl Jones από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Η θρυλική συγγραφέας Γκέιλ Τζόουνς, που έχει χαρακτηριστεί ως μία εκ των σημαντικότερων συγγραφέων του εικοστού αιώνα, επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα, όπου εξερευνώνται η ζωή των εκπατρισμένων καλλιτεχνών, οι επικίνδυνες σχέσεις και οι απαιτήσεις της δημιουργικότητας.

Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, η Τζόουνς γράφει ξανά. ΤαΑπαγορευμένα αντικείμενα αποτελούν έναν ακόμα μοναδικό συγγραφικό άθλο, αλλά και μια επιστροφή στον κύκλο των φιναλίστ για το National Book Award. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ίμπιζα με αφηγήτρια τη συγγραφέα Αμάντα Γουόρντλοου. Η στενή της φίλη και ταλαντούχα γλύπτρια Κάθριν Σάγκερ έχει κατ' επανάληψη κλειστεί σε ψυχιατρείο, καθώς έχει επιχειρήσει να δολοφονήσει τον σύζυγό της, ο οποίος ποτέ δεν την εγκαταλείπει. Οι τρεις τους σχηματίζουν ένα ιδιόρρυθμο τρίγωνο στο κατάλευκο νησί.

Ένα βιβλίο για την έκφραση της δημιουργικότητας των μαύρων γυναικών και την ένταση των σχέσεών τους, όπου διαφαίνονται η ευρύτητα και η βαθιά κατανόηση της Τζόουνς για τη μεταβλητότητα της ανθρώπινης φύσης - ανταμείβοντας έτσι τους μακροχρόνιους θαυμαστές της αλλά και προσφέροντας ταυτόχρονα το ταλέντο της στις νεότερες γενιές αναγνωστών. (Από τον εκδότη)