Ο Εισβολέας κλείνει 25 χρόνια μουσικής στον Λυκαβηττό και παρουσιάζει νέο άλμπουμ

eisboleas
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Ξεσηκωτική ενέργεια έρχεται στο ιστορικό θέατρο για τους fans της rap και του καλλιτέχνη από το Γαλάτσι.

Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο. Τα πολλά «πρόσωπα» ενός από τους κορυφαίους έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά.

Ο Εισβολέας ανεβαίνει φέτος στη σκηνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική. Με φουλ μπάντα και την ξεσηκωτική ενέργεια που γνωρίζουμε, στήνει κάθε φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Με εύστοχες ρίμες και μερακλίδικα ρεφρέν. Γιατί ο «Λιάκος» εξελίσσεται διαρκώς. Πιάνει το τέμπο της εποχής και προχωρά μπροστά. Σταθερά επίκαιρος, ποτέ εφησυχασμένος, πάντα δημιουργικός.

Line up συναυλίας:
Λιάκος Παπανικολός: ρίμες, τραγούδι
Ανδριάνα Αχιτζάνοβα: τραγούδι, νέι
Βαγγέλης Καραπέτρος: βιολί, κιθάρα
Σπύρος Βρυώνης: κιθάρα
Νικόλας Κανάς: πλήκτρα
Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος: μπάσο
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα

Γιώργος Μπότης: ηχοληψία
Εικαστικά: Studio Hervik
Παραγωγή: Fishbowl Music Tank
Πληροφορίες: [email protected] 
Φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά

Νέο άλμπουμ «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»
Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που μας άφησε μια ολόκληρη εποχή. Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό trolling, που αποτυπώνει την κοινωνία και τις παθογένειές της: η σύγχρονη εργασία, οι κοινωνικές τάξεις, τα άκρα και οι φασίζουσες συμπεριφορές, η εκκλησία, τα σκάνδαλα. Αυτά που ζήσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, με όλα τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ίχνη σε λαιμούς από κολάρα γονικών υποδείξεων, τον εγωκεντρισμό που χτίζουν τα μίντια, τις πλαστικές μας ανάγκες και με όλους εμάς εθισμένους στη νοοτροπία του ωχαδερφισμού. Ιδωμένα όλα αυτά μέσα από τη σάτιρα και την ειρωνεία.

Εισβολέας - Εμείς παλιά (ft Ιουλία Καραπατάκη)
 
Τα πρωτότυπα τραγούδια του δίσκου συνδυάζουν την Ανατολή με τη Δύση, παντρεύουν τη λαϊκή μουσική με το ραπ, την παραδοσιακή με την ηλεκτρονική μουσική, τα beats με κρουστά και 808s, τα σαξόφωνα με κλαρίνα και τσαμπούνες. Εκτός από τους στίχους και τη μουσική, ο Εισβολέας υπογράφει και τα κείμενα των αφηγήσεων, τα οποία ακούμε μέσα από φωνές γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών.

Αφηγήτρια: Βαλέρια Κουρούπη
Μπάμπης: Σταύρος Σβήγκος
Παντελής: Λαέρτης Μαλκότσης
Κείμενα: Ηλίας Παπανικολός

«Ήταν σχεδόν πέντε χρόνια, απολαυστικά με πολύ δουλειά και κόπο, με πάρα πολύ πείσμα και αμφιβολίες, αμέτρητα ξενύχτια, αποκομμένος από τον κόσμο, η αφοσίωση θέλει θυσία και πιστέψτε με... με πολύ μοναξιά, έμαθα πολλά, Γιατί η γνώση θέλει να ματώσεις, σε θέλει μόνο δικό της! Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν μουσικά, σε όσους με βοήθησαν να κυκλοφορήσει αυτή η δουλειά, με το βίντεο, τα γραφιστικά... όλους έναν - έναν!»

Παραγωγή & Μίξη: Ηλίας Παπανικολός
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Artwork: Studio Hervik
Ψηφιακή διανομή: Fishbowl Music Tank

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
 
Info
Εισβολέας στην Αθήνα
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
19/6, 21.00
Προπώληση more 15 ευρώ
τηλεφωνικά 211 7700 000
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης

Πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19.00 έως τις 21.30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου. Μετά το πέρας της συναυλίας, τo shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο. Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.