Ζούμε ένα Cycladic Late Night λίγο πριν την μεγάλη έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα»

christina-vantzouphoto-by Megan_Bruinen

Christina Vantzou

ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Μειωμένο εισιτήριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τις 27 Ιουνίου.

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα της έκθεσης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night την Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 24:00, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση με μειωμένο εισιτήριο 7€ και να παρακολουθήσουν live μουσικά performances. Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά.

Pina Bounce

Sissi Rada, Christina Vantzou, Pina Bounce, K.atou: τέσσερις καλλιτέχνιδες της εγχώριας και διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής, θα παρουσιάσουν μουσικά performances και DJ set σε διάλογο με τα έργα της Cindy Sherman στο Μέγαρο Σταθάτου.

JAB

Christina Vantzou

Η έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024, παρουσιάζει περισσότερα από εκατό έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Cindy Sherman. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της Sherman στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982). Η καλλιτέχνιδα μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της.

Christina Papas

Sissy Rada

Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, στην ταυτότητα και στην απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Το Cycladic Late Night πραγματοποιείται με χορηγία του Qualco Foundation.

A. Vouts M.Koropoulis

Sissy Rada

Info
Πέμπτη 27 Ιουνίου 19:00-24:00
Εισιτήρια: 7€