Το Μουσείο Μπενάκη δίνει βήμα σε Νέους Έλληνες Φωτογράφους με μια έκθεση

yorgos-kapsalakis

 Yorgos-Kapsalakis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 έως την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024.

15 ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους, αναδεικνύοντας σύγχρονες οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τη φρεσκάδα της νεότερης γενιάς στη φωτογραφία.

Vei-Eva

Πρόγραμμα Νέων Φωτογράφων

Η έκθεση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εναρκτήριου Προγράμματος Νέων Φωτογράφων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών να αποκτήσουν βήμα στον εικαστικό χώρο και επιχειρεί να αναδείξει τη φωτογραφική παραγωγή πολλά υποσχόμενων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών από την Ελλάδα.

Maria-Denise-Dessimoz

Το πρόγραμμα επιδιώκει να υπερβεί τα όρια του μεμονωμένου εκθεσιακού γεγονότος. Ευελπιστεί να αποτελέσει ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, δικτύωσης, εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων δημιουργών και την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής παραγωγής.

Danae-Panagiotidi

Στον πυρήνα των δράσεων είναι η διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει το έργο των επιλεγμένων δημιουργών, η οποία φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Eftychia-Vlachou

Καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν

Ειρήνη Ανδρουλάκη, Εύα Βέη, Ευτυχία Βλάχου, Θωμάς Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας, Κωστής Καραμπίνας, Γιώργος Καψαλάκης, Ελεάνα Κωνσταντέλλος Αντρέ, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Αριάνα Νταρβίς-Ταμπάρ, Μαρία Ντενίζ Ντεσσιμό, Δανάη Παναγιωτίδη, Παναγιώτης Ρόντος, Δημήτρης Σιώκης, Αριάδνη Χριστοφορίδου

Ariana-Darvish-Tabar

Info
Mουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138
Παρασκευής και Σάββατο 10:00-22:00, Πέμπτη και Κυριακή 10:00-18:00