Έτοιμοι οι Pink Floyd να θησαυρίσουν από την πώληση του έργου τους

pink-floyd Ray Stevenson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα τραγούδια και τις ηχογραφήσεις του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Το θρυλικό συγκρότητα Pink Floyd πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση του έργου τους προς το ποσό των 400 εκαταμμυρίων λιρών. 

Σύμφωνα με πληλροφορίες ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτικών μετοχών Blackstone ανταγωνίζεται άλλες εταιρείες όπως η Sony, η Warner, η BMG και η Primary Wave για τον κατάλογο των Pink Floyd. Σύμφωνα με τους Times, η συμφωνία και τα πνευματικά δικαιώματα θα περιλαμβάνουν επίσης τα τραγούδια του συγκροτήματος και τις κύριες ηχογραφήσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το συγκρότημα ζητά 400 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αν ξεπεραστεί θα βάλει τη συμφωνία σε διακύβευση.

Οι Pink Floyd ιδρύθηκαν το 1965 από τους Syd Barrett, Nick Mason, Roger Waters και Richard Wright, ενώ το 1967 προσχώρησε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας David Gilmour. Αρχικά, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο single και κατόπιν το επιτυχημένο ντεμπούτο  άλμπουμ τού 1967, The Piper at the Gates of Dawn.

Νωρίτερα φέτος, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν την πρώτη τους νέα μουσική μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας.

Στο κομμάτι, που ονομάζεται «Hey Hey Rise Up» συμμετέχουν τα μέλη των Pink Floyd, Gilmour και Mason, με φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή Andriy Khlyvnyuk του συγκροτήματος BoomBox.