Οι «Αναπάντεχες Συναντήσεις» του Πέτρου Χελιώτη ξεκινούν

petros-heliotis
ΤΡΙΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση Φωτογραφίας του Πέτρου Χελιώτη με τίτλο «Αναπάντεχες Συναντήσεις».

Σε αυτή του τη δουλειά ο καλλιτέχνης εστιάζει στη σημασία μίας μικρής φωτεινής λεπτομέρειας η οποία μπορεί μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να μας αλλάξει τη διάθεση και την προοπτική. Μέσα στην αγχωτική πραγματικότητα που ζούμε όλοι, υπάρχουν γύρω μας μικρά, καθημερινά θαύματα που τις περισσότερες φορές περνάνε απαρατήρητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγούμε από τον εγωιστικό μικρόκοσμό μας και να κοιτάξουμε γύρω μας με ανοιχτά μάτια. Τότε θα βρούμε πράγματα που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα και θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι παρά τις δυσκολίες η ζωή συνεχίζεται δίπλα μας με ορμή και αισιοδοξία και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά μας και θα βρούμε χιλιάδες μικρά πράγματα που θα γεμίσουν τη ζωή μας με φως.

Ο Πέτρος Χελιώτης εκτός από τη φωτογραφία έχει ασχοληθεί και με τη ζωγραφική, τη συντήρηση Αγιογραφιών και τη Μουσικολογία. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές πολλών μουσείων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων είναι το Museum of Modern Art, N.Y. (MoMA), η Πινακοθήκη Guggenheim, η Tate Modern, η Πινακοθήκη του Μονάχου κ.α. Σήμερα συνεργάζεται με την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»  που έχει ως αντικείμενο την λειτουργία της ομώνυμης Ακαδημίας, στο κτήριο όπου έζησε η Μαρία Κάλλας, στην οδό Πατησίων από το 1937 έως το 1945.

Η έκθεσή του «Αναπάντεχες Συναντήσεις» θα βρίσκεται στη Blank Wall Gallery από τις 9 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και σας περιμένουμε να την επισκεφθείτε και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη από κοντά.

Info
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 20:00
Blank Wall Gallery
Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
211.4052.138, 694.3868.124

Επιμέλεια έκθεσης: Πέτρος Χελιώτης – Μάρκος Δολόπικος
Διάρκεια έκθεσης: Από 9 Δεκεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη