Ένας αιώνας Χόλιγουντ

twillight
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Εκατό χρόνια χολιγουντιανά κοστούμια. Μία έκθεση αφιερωμένη στα κοστούμια που έχουν χαρίσει Όσκαρ σε κινηματογραφικές παραγωγές, στα κοστούμια που κατέχουν τη δική τους ιστορία στην 7η Τέχνη.

Από τον Μάγο του Οζ και την Κλεοπάτρα μέχρι τα πιο πρόσφατα Twilight και The Dark Knight Rises, η έκθεση του VMFA (Virginia Museum of Fine Arts) «Hollywood Costume» γιορτάζει τη συμβολή των κοστουμιών, όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στην παγκόσμια κουλτούρα.

Εξερευνώντας τα άδυτα της συνεργασίας μεταξύ του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών, οι ενδυματολόγοι «ξαναζωντανεύουν» μερικούς από τους πιο αξέχαστους και αγαπημένους χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης.

Από τον βωβό κινηματογράφο μέχρι σήμερα, η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα από ταινίες όπως Ο Μάγος του Οζ, Κλεοπάτρα, The Blues Brothers, Ερωτευμένος Σαίξπηρ, Τιτανικός, Moulin Rouge, Casino Royale, Twilight: Νέα Σελήνη και The Dark Knight Rises.

Τα κοστούμια της έκθεσης «Hollywood Costume» είναι η πρώτη φορά που περνούν τα ….στουντιακά σύνορα και εκτίθενται σε δημόσια θέα.

Τα κακά νέα; Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η έκθεση φιλοξενείται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τα καλά νέα; Θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, για όποιον καταφέρει να …πεταχτεί μέχρι τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.