Πωλείται αυθεντικός Πικάσο έναντι 100 ευρώ

pikaso
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αν αναρωτιέστε ακόμα τι δώρο να πάρετε στον/στην σύντροφό σας τα Χριστούγεννα, σας έχουμε τη λύση: αγοράστε έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 1 εκατ. δολαρίων στην τιμή ευκαιρίας των 100 ευρώ.

Δεν πρόκειται για αστείο. Όντως μπορείτε να αγοράσετε έναν αυθεντικό Πικάσο με μόλις 100 ευρώ, αν συμμετάσχετε βέβαια σε μία online δημοπρασία, που θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο τέλεια διατηρημένος πίνακας, L' Homme au Gibus του 1914, την περίοδο που ο Πικάσο εξέφραζε το συνθετικό κυβισμό του δηλαδή, αγοράστηκε από έναν ανώνυμο τύπο από τη γκαλερί της Νέας Υόρκης και θα δοθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, που εργάζεται για να σώσει την αρχαία πόλη της Τύρου στο νότιο Λίβανο.

Η UNESCO, έχει ήδη εκδώσει 50.000 εισιτήρια αξίας 100 ευρώ το ένα για όσους θέλουν να δώσουν το παρών στις 18 Δεκεμβρίου, στην δημοπρασία που θα γίνει από τον οίκο Sotheby's στο Παρίσι.

Ωστόσο, η οργάνωση ελπίζει να αυξήσει το ποσό αυτό στα  5.000.000 δολάρια, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τους ανθρώπους στην Τύρο.

Οι πιο γρήγοροι έχουν ήδη «αρπάξει» τα 40.000 εισιτήρια ενώ για τον σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί και ο εγγονός του διάσημου ζωγράφου, Όλιβερ Πικάσο, ο οποίος κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη για να ενισχύσει την πώληση των υπολοίπων 10.000 «λαχνών».

«Αγοράστε ένα εισιτήριο και απολαύσετε διπλή ευχαρίστηση. Η πρώτη επειδή τα χρήματά σας θα πάνε για καλό σκοπό και η δεύτερη (ποιος ξέρει;) μπορεί να αποκτήσετε τον δικό σας Πικάσο» είπε ο Όλιβερ, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο. Ο Όλιβερ είναι εγγονός της Μαρί-Τερίς Ουόλτερ, η οποία υπήρξε ερωμένη του ισπανού ζωγράφου.

Αν και εσείς θέλετε να συμμετάσχετε στη δημοπρασία δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε www.1picasso100euros.com και να θέσετε 100 ευρώ και …εαυτόν στη διάθεση ενός Πικάσο.