50 χρόνια Rolling Stones σε 800 ανέκδοτες φωτογραφίες

mik2
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο φωτογράφος της «showbiz», ο Gered Mankowitz, έχει κάνει ...κλικ σε περισσότερες από 4000 φωτογραφίες των γερόλυκων της ροκ.

Αφού πλησίασε αρχικά το 1965 την Marianne Faithfull για να τη φωτογραφίσει, ο νεαρός τότε Mankowitz άρχισε να εργάζεται με τον παραγωγό και διευθυντή της διάσημης τραγουδίστριας, Andrew Loog Oldham.

Τότε, ο Oldhan, του ανέθεσε να ακολουθήσει και να φωτογραφίσει μία νέα μπάντα που μόλις είχε αναλάβει να μανατζάρει: τους Rolling Stones.

Πενήντα χρόνια μετά, ο τότε 17χρονος φωτογράφος έχει μία προσωπική συλλογή που αριθμεί πάνω από 800 ανέκδοτες φωτογραφίες της μπάντας, τυπωμένες σε vintage ασημένια ζελατίνη, οι οποίες διατίθενται προς πώληση στη ATLAS Gallery του Λονδίνου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Στιγμιότυπα από τα πρώτα βήματα της μπάντας εντός και εκτός σκηνής την περίοδο 1965-1967, η μοναδική αυτή συλλογή καλύπτει φωτογραφικά και την πρώτη περιοδεία των Stones στις ΗΠΑ το 1965.

Ολόκληρη η συλλογή εκτιμάται στα 300.000 λίρες ενώ τα διπλότυπα των εκτυπώσεων εκλεκτής ποιότητας, πωλούνται ξεχωριστά με τιμή έναρξης τα 1.200 ευρώ.

Ο Malkowitz είναι επίσης ο φωτογράφος πίσω από γνωστά εξώφυλλα των δίσκων των Stones, όπως είναι το «Out of Heads», το «Between the Buttons» και το «Got it Live if you Want it» ενώ τα πορτραίτα των Jimi Hendrix, Elton John, Kate Bush, Eurythmics αλλά και πιο πρόσφατων καλλιτεχνών όπως είναι οι Oasis, The Verve και οι Snow Patrol, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δικές δημιουργίες του.