Τα «Σφηνάκια Σοφίας» είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο αυτοβελτίωσης

sfinakia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

Του Χρήστου Σαλαμανίκα από τις εκδόσεις Γραφή.

Το «ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» δεν είναι απλώς μια συλλογή ρητών. Είναι μια πυκνή καταγραφή της ανθρώπινης εμπειρίας, μέσα από τη ματιά στοχαστών, ποιητών, φιλοσόφων και ηγετών. Μια περιπλάνηση στις ιδέες που άντεξαν στον χρόνο και συνέχισαν να ψιθυρίζουν αλήθειες σε κάθε εποχή. Είναι ένα βιβλίο που δεν διαβάζεται μονορούφι, αλλά επιστρέφεις σ’ αυτό ξανά και ξανά—όταν χρειάζεσαι έμπνευση, μια νέα προοπτική ή απλώς μια στιγμή εσωτερικής σιγής.

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι έχεις την δυνατότητα να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι μαζί με τον Σωκράτη, τον Κομφούκιο, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον Σαίξπηρ, την Φρίντα Κάλο, τον Δαρβίνο και πολλούς άλλους σπουδαίους άνδρες και γυναίκες της ιστορίας μας.
Θα είχε κάτι τέτοιο αξία για εσένα;
Και τι θα μου απαντούσες αν συνέχιζα λέγοντάς σου πως, όχι μόνο μπορείς να καθίσεις παρέα με όλους αυτούς τους άκρως ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά και να πιείς και μερικά σφηνάκια μαζί τους;
Υποθέτω πως θα με ρώταγες που βρίσκεται αυτό το τραπέζι, έτσι δεν είναι;
Μα εδώ!
Τα Σφηνάκια Σοφίας αποτελούν ένα πρωτότυπο βιβλίο αυτοβελτίωσης.