Rethymno Rocks #5: Το πλήρες φετινό Line Up

rethymno-rocks Mihalis Pagalakis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

Με μία πορεία ανακοινώσεων που κράτησε σχεδόν 100 ημέρες, από την περίοδο των γιορτών του 2025 που ανακοινώθηκε το πρώτο headline συγκρότημα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, έχουμε πια την πλήρη εικόνα των σχημάτων που θα συμμετέχουν στο φετινό 5o Rethymno Rocks στο τέλος Αυγούστου στο μαγευτικό κάστρο της Φορτέτζας, στην πόλη του Ρεθύμνου.

Πιστή για μία ακόμα φορά στην ιδέα του να παρουσιάζει καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα του ακραίου ήχου, η διοργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 12 σχημάτων που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και σίγουρα θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Χωρισμένα ανά 4 σχήματα ανά μέρα και σε ισορροπία ανάμεσα ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, νέους αλλά και καταξιωμένους, καινοτόμους και κλασικούς, το Rethymno Rocks καθιερώνεται ως η πλέον ιδανική επιλογή διακοπών σε συνδυασμό με μουσικό φεστιβάλ.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του φεστιβάλ, διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 28 Αυγούστου
Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Ρεθυμνιώτες Gnaal, ένα νέο σχήμα που κινείται στο χώρο του κλασικού-doom metal. Η μπάντα θα παρουσιάσει υλικό από το πρώτο τους album που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα. Θα τους διαδεχτούν οι Automaton, σχήμα με ρίζες από το νησί που τα τραγούδια τους είναι πλήρως εναρμονισμένα με το υπέροχο κρητικό τοπίο. Αμέσως μετά θα υποδεχτούμε το ντουέτο των Kalte Nacht, την πιο «διαφορετική» στιγμή όλου του φεστιβάλ. Κινούνται στο χώρο του Synthwave και με τα 2 albums τους, είναι μια αναγνωρίσιμη δύναμη σε ένα μικρό και εκλεκτικό κοινό, ενώ headliners την πρώτη μέρα θα είναι οι 1000Mods, ένα από τα πιο γνωστά και εξαγώγιμα σχήματα στο χώρο του Heavy-Stoner Rock, θα έρθουν στο Ρέθυμνο για να παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Cheat Death.

Παρασκευή 29 Αυγούστου
Με 2 πιο σύγχρονες αλλά ταυτόχρονα δυναμικές παρουσίες θα ανοίξει η δεύτερη μέρα του Rethymno Rocks. Οι Project Renegade έρχονται με τον αέρα της ξεσηκωτικής παρουσίας και μουσικής τους, που τους έστειλε πρόσφατα σε περιοδεία στην ευρώπη ενώ οι SixForNine αποτελούν την εναλλακτική μουσική πρόταση που θα κρατήσει την αδρεναλίνη του κόσμου σε υψηλά επίπεδα. Ακολουθούν οι θρυλικοί βρετανοί thrashers Onslaught με ένα επετειακό show για τα 40 χρόνια κυκλοφορίας του ντεμπούτου album τους Power From Hell καθώς και άλλα κλασικά τους τραγούδια. Η βραδιά θα κλείσει με τους πορτογάλους Gothic metalers Moonspell και ένα ειδικό επετειακό σετ, στηριγμένο στα 30 χρόνια της κυκλοφορίας του 1ου τους album Wolfheart, καθώς και άλλων επιτυχιών τους.

Σάββατο 30 Αυγούστου
Η τελευταία μέρα του φετινού Rethymno Rocks με τους κρητικούς thrashers Toxic Terror, μια κλασική δύναμη του νησιού, που θα μας παρουσιάσουν δείγματα από το ντεμπούτο τους που αναμένεται σύντομα. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Αθηναίοι Triumpher, η πλέον ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του Epic Metal, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν και τη νέα τους δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επόμενοι είναι οι Ιρλανδοί Primordial που έρχονται να κρατήσουν αμείωτη την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το ελληνικό κοινό, παίζοντας την ιδιαίτερη μίξη του ακραίου metal με τη βαριά κέλτικη παράδοσή τους ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με τους Firewind, την μπάντα του δικού μας κιθαρίστα-φαινομένου Gus G. Το σχήμα συνεχίζει για πάνω από ένα χρόνο να γυρνάει τις σκηνές του πλανήτη για την προώθηση του πιο πρόσφατου album τους, Stand United και η εμφάνιση τους θα κλείσει μοναδικά το μοναδικό τριήμερο που περιμένει τον κόσμο που θα επισκεφτεί την πόλη του Ρεθύμνου, εκείνο το διάστημα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ μας έχει τάξει και μερικές ακόμα εκπλήξεις. Η σημαντικότερη από αυτές είναι ότι θα υπάρχει μία έξτρα ημέρα με δωρεάν είσοδο, την Τετάρτη 27 Αυγούστου, επίσης στο χώρο του κάστρου της Φορτέτζας. Με τίτλο Echoes Of Alternative Realities, θα διοργανωθεί μία ιδιαίτερη βραδιά με τη συμμετοχή 3 καλλιτεχνικών ομάδων που ανήκουν στο χώρο της Ambient μουσικής (Treha Sektori, Inscissors, Anglahel). Το όλο σύνολο σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα του χώρου του κάστρου, θα δώσουν μία επιπλέον καλλιτεχνική νότα στο ήδη πλούσιο πρόγραμμα.

Όπως κάθε χρονιά, η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν (απαραίτητη παρουσία συνοδού) και επίσης και φέτος είναι διαθέσιμο το ειδικό αυτοκινητάκι για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στους χώρους του φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια και το merch του φεστιβάλ έχουν κυκλοφορήσει ήδη και μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ στο επίσημο κανάλι του φεστιβάλ στο youtube μπορείτε να βρείτε τα βίντεο που έχουν στείλει οι μπάντες που θα εμφανιστούν φέτος, καθώς και να δείτε βίντεο από τις προηγούμενες χρονιές. 

Info
Rethymno Rocks

Το Click At Life είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Rethymno Rocks.