Ένας γιγάντιος ζωολογικός κήπος για ανθρώπους

zool
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Όταν η έμπνευση, η όρεξη και η δημιουργία περισσεύουν, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό: 22.000 τετραγωνικά μέτρα ενός άχρωμου κατοικήσιμου οικοδομικού συγκροτήματος στο Βερολίνο γίνονται η μεγαλύτερη εικαστική ατραξιόν της περιοχής.

Όλα αυτά, χάρη στην ομάδα CitéCréation (www.cite-creation.com) μία συλλογική κίνηση 80 ζωγράφων τοιχογραφιών, που αναλαμβάνει έργα τεραστίων διαστάσεων και η οποία μετέτρεψε το συγκρότημα κατοικήσιμων διαμερισμάτων σε…ζωολογικό κήπο, έπειτα από 3 χρόνια δουλειάς.

Μέχρι σήμερα η CitéCréation έχει δημιουργήσει πάνω από 600 γιγάντια έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης δημιουργίας στο συγκρότημα διαμερισμάτων του Wohngenossenschaft Soldaritaet Coop στο Βερολίνο.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, μάλιστα, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, εξετάζεται από τους ιθύνοντες των ρεκόρ Guinness ως η μεγαλύτερη τοιχογραφία σε κατοικημένο κτίριο στην υφήλιο.

Η αποστολή της ομάδας είναι να προσθέτει λίγη από την καλλιτεχνική της μαγεία στο γκρίζο και μονότονο αστικό περιβάλλον.

Και τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι σήμερα, αν υπολογίσετε ότι μεταξύ άλλων στα 35 χρόνια δράσης της έχει αναμορφώσει γειτονιές στη Λυών, τη Μπαρτσελόνα, την πόλη του Μεξικό, τη Μασσαλία, την Ιερουσαλήμ, τη Γιοκοχάμα, τη Βιέννη, τη Μόσχα, τη Σαγκάη, το Κεμπέκ αλλά και τα δικά μας Τρίκαλα.