Ο Σούπερμαν στην υπηρεσία του JFK

souper
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του... Σούπερμαν, ο οποίος έμελλε να προστατεύσει τον JFK.

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόσφατα εκλιπών «πατέρας» του Σούπερμαν, σχεδιαστής κόμικ Al Plastino, διαπίστωσε ότι το πρωτότυπο δημιούργημα της αναμνηστικής έκδοσης «Superman Mission for President Kennedy», το οποίο μάλιστα τυπώθηκε λίγο μετά τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου, δε βρισκόταν όπως πίστευε στην Memorial Library John F. Kennedy, αλλά προς πώληση σε μία δημοπρασία, δεν ενθουσιάστηκε καθόλου.

Μάλιστα, ο δημιουργός, ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, αφιέρωσε τις τελευταίες του μέρες προσπαθώντας να επιστρέψει το τεύχος στη βιβλιοθήκη. Η ιστορία όμως εκτυλίχτηκε αλλιώς.

Το τεύχος του Σούπερμαν που υπηρετεί τον ακόμα και σήμερα πιο λαοφιλή πρόεδρο των ΗΠΑ, δημιουργήθηκε το 1963 αλλά μετά το θάνατο του Προέδρου Κένεντι, η DC Comics ακύρωσε την εκτύπωση της ιστορίας.

Εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση του Προέδρου Τζόνσον ζήτησε από την DC να προχωρήσει στην εκτύπωση και έτσι τυπώθηκε μία αναμνηστική κόπια, προς τιμήν του δολοφονηθέντος προέδρου.

Το σχέδιο ήταν να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο τεύχος από την Heritage Auctions, με την 50ή επέτειο από τη δολοφονία του Προέδρου Κένεντι, αλλά λόγω της δημόσιας κατακραυγής, οι ειδικοί επέλεξαν να καθυστερήσουν την πώληση επ 'αόριστον.

Τελικά, η DC Comics, εκπλήρωσε μία από τις τελευταίες ευχές του δημιουργού, αγόρασε το τεύχος και το δώρισε στο Μουσείο της Βοστόνης,

Ο Al Plastino μπορεί να μην έζησε να δει το τέλος της προσπάθειάς του αλλά τελικά ο Σούπερμαν «συνάντησε» τον Αμερικανό Πρόεδρο, ακριβώς όπως το ήθελε ο δημιουργός του.